Orzeźwiający chłodnik ogórkowy

Orzeźwiający chłodnik ogórkowy

Składniki:

  • 2 duże ogórki szklarniowe (prosto z lodówki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g schłodzonego, jogurtu naturalnego
  • Koperek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ogórki płuczemy pod bieżącą wodą, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Koperek płuczemy pod bieżącą wodą i drbn siekamy.

Czosnek przeciśnięty przez praskę dodajemy do potartych ogórków, doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość mieszamy.

Na koniec ogórki mieszamy z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Wskazówka:

Do przygotowania chłodnika ogórkowego polecamy nóż szefa kuchni Natur.

Nóż szefa kuchni Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności