0

Pikantna zupa z orzeszkami ziemnymi

Składniki:

  • 1 cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • Sos sojowy
  • Pieprz cayenne
  • Orzeszki ziemne

Pikantna zupa z orzeszkami ziemnymi – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Przygotowanie:

Szalotkę oraz czosnek obierz i posiekaj.

Umyj papryczkę chili i pokrój ją bardzo drobno.

Pikantna zupa z orzeszkami ziemnymi – Zestaw noży w bloku MODERN

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
 

Na dużej głębokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim cebulę, czosnek oraz chili.

Gdy cebula lekko się zarumieni, dodaj masło orzechowe i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej bulion warzywny i mleko kokosowe. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pikantna zupa z orzeszkami ziemnymi – Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Kiedy konsystencja zupy będzie kremowa, dopraw ją do smaku sosem sojowym i pieprzem cayenne.

Gotową zupę przelej do miseczek. Możesz udekorować ją kawałkami posiekanych orzeszków ziemnych oraz papryczkami chili.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności