0

Przepis na bowla z łososiem i warzywami

Składniki:

  • ryż do sushi
  • 100 g wędzonego łososia
  • awokado
  • ogórek zielony
  • kiełki pszenicy
  • papryka słodka, chilli
  • pomidory koktajlowe
  • sałata zielona
  • mango
  • 50 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego 
  • czerwona cebula
  • rzodkiewka

Bowl z łososiem i warzywami

Jak zrobić bowla z łososiem i warzywami?

Ryż ugotuj do miękkości, a następnie zaczekaj, aż nieco wystygnie. Wymieszaj go z 50 ml sosu sojowego, łyżką octu ryżowego, oliwą, solą i pieprzem (do mieszania polecamy akcesoria Gerlach NATUR).

Bowl z łososiem i warzywami – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR

W miseczkach ułóż sałatę i skrop ją oliwą oraz octem. Obok nich połóż pokrojonego łososia oraz ryż. Całość przykryj częścią sałaty. Pozostałe składniki ułóż na wierzchu i skrop wszystko sosem sojowym oraz octem ryżowym. Dopraw mielonym pieprzem. Smacznego!

 

Bowl z łososiem i warzywami

 

Autor Przepisu:
Adam Borowicz
Adam Borowicz – kucharz ze Śląska, popularny vloger, autor i gospodarz wielu znanych programów kulinarnych m.in. „To je Borowicz" w TVP oraz „Co je Borowicz na Śląsku" na antenie Canal+ Kuchnia. Charyzmatyczna postać i wymagający juror (możecie kojarzyć go m.in. z jury I edycji „Family Food Fight. Pojedynek na smaki"), który obecnie inspiruje kulinarnie w programach grupy mediowej Polsatu.

Łączy pasję i pracę — w poszukiwaniu nowych smaków odwiedził ponad 40 krajów. Bardzo ceni różnorodność kuchni świata, ale kocha również śląskie smaki, tworząc z nich wyśmienite sezonowe dania.
Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności