0

Przepis na mleczną zupę czekoladową

Mleczna zupa czekoladowa to przepis dla tych, którzy nie mogą od siebie odpędzić myśli o czymś słodkim, a jednocześnie chcą zjeść coś w miarę możliwości pożywnego. Do jej stworzenia wykorzystaj czekoladę, która ma w swoim składzie co najmniej 40% masy kakaowej. Możesz podawać ją z bitą śmietaną oraz różnorodnymi ciasteczkami.

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 100 g startej czekolady (np. deserowej)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 10 g cukru waniliowego

Jak przygotować mleczną zupę czekoladową?

Mleko zagotuj z czekoladą oraz cukrem w rondelku GRANITEX. Dodaj do niej rozmieszaną z odrobiną zimnego mleka mąkę ziemniaczaną. Cały czas mieszaj, aż zupa zagnie bulgotać. Dopraw ją cukrem waniliowym do smaku. Możesz podawać zupę na zimno z dodatkiem bitej śmietany w eleganckiej salaterce RETRO. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności