0

Przepis na placuszki z twarogu

Placuszki z twarogu zastąpią kotlety w trakcie codziennego obiadu. Są naprawdę proste w przygotowaniu. Możesz podawać je na słodko, ale nie tylko. To danie jest szczególnie lubiane przez dzieci.

Składniki:

  • 500 g twarogu
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • masło klarowane do smażenia
  • śmietana do polania

Jak przygotować placuszki z twarogu?

Twaróg zblenduj lub zmiel w maszynce do mięsa. Następnie utrzyj go z żółtkami i mąką. Możesz użyć do tego wygodnej trzepaczki NATUR. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj je do masy. Wymieszaj delikatnie, tak aby nie stracić napowietrzenia. Formuj z masy niewielkie placuszki.

Na patelni PRESTIGE rozgrzej tłuszcz. Następnie smaż placuszki na maśle klarowanym z obydwu stron. Podawaj je ze śmietaną, cukrem pudrem lub słodkim syropem, np. owocowym. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności