0

Sałatka z jajkiem, pomidorkami cherry i chrupiącym boczkiem

Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 plastry boczku
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 15 pomidorków cherry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżeczki słodkiej musztardy
  • Dwie garście grzanek
  • Sól i pieprz

Jak przygotować sałatkę z jajkiem, pomidorkami cherry i chrupiącym boczkiem?

Rozpocznij od ugotowania jajek na twardo.

Na patelni grillowej (np. Natur 28 cm) podsmaż plastry boczku, aż staną się chrupiące.

Sałatka z jajkiem, pomidorkami cherry i chrupiącym boczkiem – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Umyj liście sałaty lodowej i pokrój je na mniejsze kawałki.

Pomidorki cherry pokrój na połówki.

Przygotuj dressing. W misce wymieszaj 1 łyżkę wody, sok z cytryny, oliwę z oliwek i musztardę. Całość dopraw solą i pieprzem.

Ugotowane jajka odstaw na bok do wystygnięcia. Następnie obierz je i pokrój na ćwiartki.

Na 2 talerzach ułóż sałatę, boczek, pomidorki, grzanki oraz jajka. Całość polej dressingiem tuż przed podaniem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności