0

Sos beszamelowy do lasagne

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki mąki
  • Gałka muszkatołowa
  • Sok z cytryny
  • Sól i pieprz

Sos beszamelowy do lasagne – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
 

Przygotowanie:

W rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Następnie dodaj do niego mąkę i szybko mieszaj tak, aby nie powstały grudki. Wlej mleko i ponownie wymieszaj.

Sos beszamelowy do lasagne – Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
 

Do sosu dodaj gałkę muszkatołową, sól, pieprz oraz sok z cytryny.

Wskazówka
Podczas przygotowywania, sos musi być stale mieszany, ponieważ łatwo może się przypalić, zwłaszcza wtedy, gdy zaczyna gęstnieć.

 

Sos beszamelowy do lasagne – Zestaw sztućców 24 szt. mat CELESTIA

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 68 szt. mat CELESTIA
 

Gdy sos zgęstnieje, możesz dodać go do lasagne.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności