Składniki:
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki mąki
- Gałka muszkatołowa
- Sok z cytryny
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
Przygotowanie:
W rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Następnie dodaj do niego mąkę i szybko mieszaj tak, aby nie powstały grudki. Wlej mleko i ponownie wymieszaj.
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
Do sosu dodaj gałkę muszkatołową, sól, pieprz oraz sok z cytryny.
Wskazówka
Podczas przygotowywania, sos musi być stale mieszany, ponieważ łatwo może się przypalić, zwłaszcza wtedy, gdy zaczyna gęstnieć.
Podczas przygotowywania, sos musi być stale mieszany, ponieważ łatwo może się przypalić, zwłaszcza wtedy, gdy zaczyna gęstnieć.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 68 szt. mat CELESTIA
Gdy sos zgęstnieje, możesz dodać go do lasagne.