Strogonow wołowy

Strogonow wołowy

Składniki:

  • 300 g rostbefu wołowego
  • 1 duża cebula
  • 1 zielona papryka
  • 150 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczka słodkiej papryki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 150 g śmietany 18%
  • Natka pietruszki
  • Olej rzepakowy
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pietruszkę płuczemy i szatkujemy.

Obieramy czosnek oraz cebulę i kroimy drobno.

Pieczarki i paprykę płuczemy pod zimną wodą, kroimy je w plastry.

Rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy cebulę, czosnek, pieczarki i paprykę przez ok. 8 minut, aż staną się miękkie.

Wlewamy na patelnię bulion, dodajemy przyprawy, poszatkowaną pietruszkę, śmietanę i doprowadzamy całość do wrzenia.

Następnie dodajemy pokrojony w grubą kostkę rostbef i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 minut.

Wskazówka:

Do przygotowania strogonowa wołowego polecamy garnek z zestawu Prestige Plus.

Zestaw garnków Prestige Plus


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności