0

Tiramisu

Składniki

  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 2 opakowania serka Mascarpone (500g)
  • 4 jajka
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 250 ml kawy espresso
  • Kakao do posypania
  • Szczypta soli

Tiramisu – Widelczyki do ciasta 6 szt. w drewnianej skrzynce FLAMES

Na zdjęciu: Widelczyki do ciasta 6 szt. w drewnianej skrzynce FLAMES
 

Przygotowanie

Zaparz espresso i wystudź kawę. Przelej ją na talerz lub do płytkiej miseczki tak, aby można było bez problemu moczyć w niej biszkopty.

Przygotuj jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do nich serek Mascarpone i ponownie ucieraj mikserem na niskich obrotach.

Tiramisu – Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa

Na zdjęciu: Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa
 

Do białek dodaj szczyptę soli, a następnie ubij je na sztywną pianę. Połącz ją z utartą wcześniej masą i dobrze wymieszaj.

Tiramisu – Widelczyki do ciasta 6 szt. VALOR

Na zdjęciu: Widelczyki do ciasta 6 szt. VALOR
 

Biszkopty delikatnie namaczaj w kawie i układaj w naczyniu (możesz układać je w jednym dużym, szklanym naczyniu albo w pucharkach). Na warstwę biszkoptów dodaj krem, a następnie powtórz tę czynność. Gdy deser jest gotowy, umieść go w lodówce, ponieważ najlepiej smakuje schłodzony. Przed podaniem Tiramisu posyp wierzchnią warstwę kakao.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności