Wiosenna zupa warzywna

Wiosenna zupa warzywna

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 1 duża cukinia
  • 2 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1 duży por
  • 2 gałązki selera naciowego
  • Natka pietruszki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy bulion, rozcieńczamy go 1 litrem wody, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień, od czasu do czasu mieszając.

Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki.

Cukinię, marchewki, pora, pietruszkę, natkę pietruszki i seler płuczemy pod zimną wodą.

Natkę pietruszki sztakujemy.

Cukinię, marchewkę, pietruszkę kroimy w kostkę.

Pora kroimy w krążki, a seler naciowy w plastry.

Do gotującego się bulionu dodajemy warzywa i przyprawy.

Doprowadzamy całość do wrzenia, mieszamy, a następnie zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut, aż warzywa zmiękną.

Gdy zupa jest już gotowa, przelewamy do miseczek i podajemy ze świeżo poszatkowaną pietruszką.

Wskazówka:

Do przygotowania wiosennej zupy warzywnej polecamy zestaw garnków Prestige Plus.

Zestaw garnków Prestige Plus


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności