0

Włoska zupa z karczochów

Składniki:

  • 700 g marynowanych karczochów
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżego tymianku
  • Świeża bagietka
  • Sól i pieprz do smaku

Włoska zupa z karczochów – Zestaw garnków PRESTIGE PLUS

Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
 

Jak przygotować włoską zupę z karczochów?

Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.

Włoska zupa z karczochów – Zestaw noży w bloku Prestige

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku Prestige
 

W dużym garnku rozgrzej olej rzepakowy, dodaj cebulę, czosnek i duś do momentu aż się zarumienią.

Odsącz karczochy, pokrój je na duże kawałki i przełóż do garnka.

Włoska zupa z karczochów – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Następnie wlej do nich bulion warzywny, wymieszaj wszystkie składniki i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, nakryj garnek pokrywką i gotuj przez 5 minut.

Włoska zupa z karczochów – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Ugotowaną zupę zblenduj. Dodaj do niej śmietanę, tymianek, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszaj.

Włoska zupa z karczochów – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Włoską zupę z karczochów przelej do miski i wstaw do lodówki na 5 godzin.

Po tym czasie możesz ją podawać jako chłodnik z dodatkiem świeżej bagietki.

Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności