0

Zupa z pasternaku przyprawiona curry

Składniki:

  • 500 g pasternaku
  • 1000 ml rosołu drobiowego
  • 200 g śmietanki 30%
  • 2 duże ziemniaki
  • 4 cebule szalotki
  • 2 łyżki masła
  • Pieprz Cayenne
  • 4 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka sezamu
  • Liście kolendry do dekoracji

Jak przygotować zupę z pasternaku przyprawioną curry?

Pasternak oraz ziemniaki opłucz pod bieżącą wodą, obierz i pokrój w kostkę.

Obraną szalotkę drobno posiekaj.

Na dużej głębokiej patelni np. Gerlach GRANITEX o średnicy 28 cm z powłoką ceramiczną rozgrzej masło. Podsmaż na niej szalotkę tak, aby zmiękła.

Zupa z pasternaku przyprawiona curry – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Następnie dodaj pasternak, ziemniaki oraz przyprawę curry. Wymieszaj składniki i smaż je przez ok. 3 minuty.

Wlej na patelnię rosół drobiowy i gotuj całość na wolnym ogniu przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Do mieszania polecamy akcesoria z linii NATUR z elementami naturalnego drewna.

Zupa z pasternaku przyprawiona curry – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Do gotowego wywaru dodaj śmietankę i całość zblenduj.

Dopraw danie solą oraz pieprzem Cayenne.

Zupa z pasternaku przyprawiona curry doskonale będzie prezentować się w miseczkach, udekorowana listkami świeżej kolendry oraz sezamem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności