Składniki:
- 1 duże mango
- 1 mała czerwona cebula
- ½ łyżeczki mielonego chilli
- 1 łyżka świeżej kolendry
- 1 limonka
- Sól i pieprz
- Salsa z mango
Jak zrobić salsę z mango?
Obierz mango ze skórki, pozbądź się pestki, a następnie pokrój w kostkę (możesz to zrobić według naszej instrukcji: Jak obrać mango?). Cebulę obierz i drobno posiekaj. Świeżą kolendrę umyj pod bieżącą wodą i poszatkuj np. przy użyciu tasaka do ziół Natur.
W miseczce wymieszaj ze sobą kostki mango, cebulę oraz kolendrę. Dodaj do nich wyciśnięty sok z limonki, chilli, sól i świeżo zmielony pieprz (polecamy solniczkę i młynek z linii Natur).Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Salsa z mango świetnie smakuje jako dodatek do dań głównych np. z rybą.