Składniki:
- 200g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 3 duże jajka lub 4 małe
- 240 g cukru
- 130g mąki
- Szczypta soli
Na zdjęciu: Zestaw form silikonowych do pieczenia 6 el.
Jak zrobić brownie muffinki?
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Czekoladę podziel na mniejsze części, a masło pokrój w kostkę.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku Prestige
W rondelku rozpuść masło razem z czekoladą, wymieszaj i odstaw na bok.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
W misce zmiksuj jajka razem z cukrem. Następnie przelej do niej masło z czekoladą i ponownie zmiksuj.
Dodaj mąkę i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksuj aż do uzyskania gładkiej masy.
Na Zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia na muffiny 12szt SMART
Ciasto przełóż do foremek na muffinki. W każdej z nich umieść ciasto maksymalnie do ¾ wysokości.
Formę włóż do piekarnika. Brownie muffinki będą gotowe po ok. 25 minutach.
Gotowe ciasto rozpoznasz po chrupiącej skórce na wierzchu i wilgotnej masie wewnątrz.