0

Konfitury jagodowe

Składniki:

  • 1 kg jagód
  • 250 g cukru brązowego
  • 2 łyżki wody

Jak zrobić konfitury jagodowe?
 

Jak zrobić konfitury jagodowe?

Jagody dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.

Jak zrobić konfitury jagodowe? – Garnek GRANITEX 28 cm

Na zdjęciu: Garnek GRANITEX 28 cm

Owoce wrzuć do szerokiego garnka, dodaj 2 łyżki wody i gotuj na średnim ogniu, aż do momentu, w którym zaczną puszczać sok.

Jak zrobić konfitury jagodowe? – Garnek NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Garnek NATUR 28 cm
 

Następnie dodaj do nich cukier brązowy i delikatnie wymieszaj.

Całość gotuj przez godzinę, co jakiś czas mieszając, aby owoce nie przypaliły się do dna garnka.

Jak zrobić konfitury jagodowe? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Gdy konfitura jest gotowa, przełóż ją do suchych słoiczków, szczelnie zamknij i na koniec poddaj je pasteryzacji (np. poprzez gotowanie słoików w dużym garnku lub w piekarniku).

 

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności