0

Konfitury z jeżyn

Składniki:

  • 700 g jeżyn
  • 250 ml wody
  • 250 g cukru

Jak zrobić konfitury z jeżyn? – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Jak zrobić konfitury z jeżyn?

Opłucz jeżyny pod bieżącą wodą i dokładnie je osusz.

Przygotuj garnek (średniej wielkości lub duży) i na małym ogniu rozpuść w nim cukier z wodą. Od czasu do czasu zamieszaj.

Jak zrobić konfitury z jeżyn? – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
 

Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodaj do wody jeżyny i gotuj je przez godzinę na małym ogniu. Po tym czasie przelej zawartość garnka przez sitko.

Owoce przełóż do małych słoiczków, a powstały sok do butelki.

Wskazówka
Przed dodaniem owoców do słoików, wyparz je i dokładnie osusz.

Na koniec mocno zakręć słoiki i odwróć je do góry dnem. Odstaw w zacienione miejsce na 24 godziny.

Jak zrobić konfitury z jeżyn? – Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
 

Konfiturę możesz zaserwować razem ze świeżymi tostami. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności