0

Krem z rukwi wodnej

Składniki:

  • 200 g rukwi wodnej
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • Natka pietruszki
  • Bagietka
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Natkę pietruszki i rukiew płuczemy pod zimną wodą.

Pietruszkę szatkujemy.

Kroimy bagietkę.

Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w ćwiartki, a ząbki czosnku na pół.

Do garnka wlewamy bulion, rozcieńczamy go 1 litrem wody, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień, od czasu do czasu mieszając.

Do bulionu dodajemy cebulę i czosnek.

Doprowadzamy całość do wrzenia, mieszamy, a następnie zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut, aż cebula zmięknie.

Następnie dodajemy liście rukwi wodnej, przyprawy i gotujemy całość przez 5 minut.

Gdy zupa jest gotowa blendujemy ją, aby uzyskać konsystencję kremu.

Krem przelewamy do miseczek i podajemy ze świeżo poszatkowaną pietruszką oraz bagietką.

Wskazówka:

Do przygotowania kremu z rukwi wodnej polecamy zestaw garnków Prime.

Zestaw garnków Prime

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Created by: Marketing internetowy Xann.net

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności