0

Salsa z mango

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 1 mała czerwona cebula
  • ½ łyżeczki mielonego chilli
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 1 limonka
  • Sól i pieprz

Salsa z mango

Jak zrobić salsę z mango?

Obierz mango ze skórki, pozbądź się pestki, a następnie pokrój w kostkę (możesz to zrobić według naszej instrukcji: Jak obrać mango?).

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

Świeżą kolendrę umyj pod bieżącą wodą i poszatkuj np. przy użyciu tasaka do ziół Natur.

Salsa z mango – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

W miseczce wymieszaj ze sobą kostki mango, cebulę oraz kolendrę. Dodaj do nich wyciśnięty sok z limonki, chilli, sól i świeżo zmielony pieprz (polecamy solniczkę i młynek z linii Natur).Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

Salsa z mango – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Salsa z mango świetnie smakuje jako dodatek do dań głównych np. z rybą.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności