0

Salsa z mango

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 1 mała czerwona cebula
  • ½ łyżeczki mielonego chilli
  • 1 łyżka poszatkownej, świeżej kolendry
  • 1 limonka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Mango obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy miąższ w kostkę.

Cebulę obieramy i drobno kroimy.

Świeżą kolendrę myjemy pod bieżącą wodą i szatkujemy.

W miseczce mieszamy cebulę, mango, kolendrę. Wyciskamy sok z limonki oraz dodajemy chilli, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.

Salsa z mango doskonale smakuje jako dodatek do ryb.

Wskazówka:

Do wygodnego przygotowania salsy z mango polecamy nóż santoku Style.

Nóż santoku Style

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności