0

Sernik z malinami

Składniki:

Ciasto:

  • 280 g mąki
  • 2 żółtka
  • 60 g cukru pudru
  • 135 g margaryny

Masa serowa:

  • 1 kg twarożku z wiaderka kanapkowo-sernikowego 
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 białka
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki malin
  • Łyżka cukru

Jak zrobić sernik z malinami? – Silikonowa forma do pieczenia tarty 22cm SMART

Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia tarty 22cm SMART
 

Jak zrobić sernik z malinami?

Mąkę, żółtka, cukier puder oraz margarynę ugniataj aż do momentu uzyskania jednolitej masy. Przygotuj z niej kruchy spód i przełóż na formę.

Jak zrobić sernik z malinami? – Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.

Na zdjęciu: Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.
 

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Włóż do niego formę z ciastem na ok. 15 minut.

W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotuj masę serową.

Ser przełóż do miski, dodaj do niego cukier puder, jajka, olej oraz budyń waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj tak, aby nie było grudek.

Jak zrobić sernik z malinami? – Silikonowa forma do pieczenia tortownica 23cm SMART

Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia tortownica 23cm SMART
 

Wyjmij z piekarnika formę z kruchym spodem i wlej na nią masę serową.

W garnku ugotuj maliny razem z łyżką cukru. Po 5 minutach całą zawartość przelej na masę serową.

Jak zrobić sernik z malinami? – Zestaw garnków 4 el. SMART

Na zdjęciu: Zestaw garnków 4 el. SMART
 

Zmniejsz temperaturę w piekarniku, ustawiając 160 stopni i wstaw do niego sernik z malinami na około godzinę.

Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności