Sernik z malinami

Sernik z malinami

Składniki:

Ciasto:

  • 280 g mąki
  • 2 żółtka
  • 60 g cukru pudru
  • 135 g margaryny

Masa serowa:

  • 1 kg twarożku z wiaderka kanapkowo-sernikowego 
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 białka
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki malin
  • Łyżka cukru

Przygotowanie:

Ze składników potrzebnych na przygotowanie ciasta ugniatamy kruchy spód.

Spód przekładamy na foremkę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wkładamy foremkę na 15 minut.

Gdy ciasto piecze się w piekarniku, przygotowujemy masę serową.

Ser przekładamy do miski, dodajemy cukier puder, jajka, wlewamy olej i wsypujemy dwie torebki budyni waniliowych.

Całość dokładnie miksujemy.

Wyciągamy z piekarnika foremkę z kruchym spodem.

Masę serową wylewamy na  spód z foremki.

W garnku gotujemy maliny z łyżką cukru przez 5 minut, następnie zawartość z garnka wlewamy na masę serową w foremce.

W piekarniku ustawiamy temperaturę 160 stopni C.

Foremkę wkładamy do piekarnika na godzinę.

Wskazówka:

Do przygotowania sernika z malinami polecamy średni garnek Simple.

Garnek 4,5l Simple


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności