Składniki:
Ciasto:
- 280 g mąki
- 2 żółtka
- 60 g cukru pudru
- 135 g margaryny
Masa serowa:
- 1 kg twarożku z wiaderka kanapkowo-sernikowego
- 1/3 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 4 jajka
- 2 białka
- 2 budynie waniliowe
- 3 szklanki malin
- Łyżka cukru
Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia tarty 22cm SMART
Jak zrobić sernik z malinami?
Mąkę, żółtka, cukier puder oraz margarynę ugniataj aż do momentu uzyskania jednolitej masy. Przygotuj z niej kruchy spód i przełóż na formę.
Na zdjęciu: Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Włóż do niego formę z ciastem na ok. 15 minut.
W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotuj masę serową.
Ser przełóż do miski, dodaj do niego cukier puder, jajka, olej oraz budyń waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj tak, aby nie było grudek.
Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia tortownica 23cm SMART
Wyjmij z piekarnika formę z kruchym spodem i wlej na nią masę serową.
W garnku ugotuj maliny razem z łyżką cukru. Po 5 minutach całą zawartość przelej na masę serową.
Na zdjęciu: Zestaw garnków 4 el. SMART
Zmniejsz temperaturę w piekarniku, ustawiając 160 stopni i wstaw do niego sernik z malinami na około godzinę.
Smacznego!