0

Sos kurkowy

Składniki:

  • 200 g kurek
  • Dwie łyżeczki świeżego, posiekanego koperku
  • 100 g serka topionego
  • 2 łyżeczki serka masarpone
  • Sól, pieprz
  • Olej rzepakowy

Jak zrobić sos kurkowy? – Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Jak zrobić sos kurkowy?

W pierwszej kolejności przygotuj kurki – dokładnie je oczyść, opłucz i osusz.

Na patelni rozgrzej olej. Umieść na niej kurki, dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość smaż do momentu, aż kurki zmiękną.

Jak zrobić sos kurkowy? – Zestaw patelni SMART 20/24/28 cm

Na zdjęciu: Zestaw patelni SMART 20/24/28 cm
 

Następnie dodaj do nich serek topiony oraz ser mascarpone. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, ponownie dopraw solą i pieprzem.

Jak zrobić sos kurkowy? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Sos kurkowy możesz serwować do wielu dań obiadowych, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem np. z bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności