Sos kurkowy

Sos kurkowy

·Składniki:

  • 200 g kurek
  • Dwie łyżeczki świeżego, posiekanego koperku
  • 100 g serka topionego
  • 2 łyżeczki serka masarpone
  • Sól, pieprz,
  • Olej rzepakowy

Sposob przygotowania:

Kurki dokładnie oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą i osuszamy.

Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy kurki.

Dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Całość smażymy, aż kurki staną się miękkie.

Następnie dodajemy serek topiony i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Sos kurkowy podajemy ze świeżą bagietką.

Wskazówka:

Do przygotowania sosu kurkowego polecamy patelnię Natur.

Patelnia Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności