Składniki:
- 200 g kurek
- Dwie łyżeczki świeżego, posiekanego koperku
- 100 g serka topionego
- 2 łyżeczki serka masarpone
- Sól, pieprz
- Olej rzepakowy
Na zdjęciu: Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną
Jak zrobić sos kurkowy?
W pierwszej kolejności przygotuj kurki – dokładnie je oczyść, opłucz i osusz.
Na patelni rozgrzej olej. Umieść na niej kurki, dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość smaż do momentu, aż kurki zmiękną.
Na zdjęciu: Zestaw patelni SMART 20/24/28 cm
Następnie dodaj do nich serek topiony oraz ser mascarpone. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, ponownie dopraw solą i pieprzem.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
Sos kurkowy możesz serwować do wielu dań obiadowych, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem np. z bagietką.