0

Wegetariańska zupa z dyni i marchewki

Składniki:

1 kg dyni
3 większe marchewki
1 korzeń pietruszki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2 szklanki bulionu warzywnego
4 łyżki śmietany
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz
Natka pietruszki lub pestki z dyni do dekoracji

Wegetariańska zupa z dyni i marchewki –  Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
 

Przygotowanie:

Obierz dynię ze skórki, oczyść środek z pestek (obrane pestki możesz wykorzystać na końcu do dekoracji zupy). Miąższ pokrój na małe kawałki.

Wegetariańska zupa z dyni i marchewki – Komplet 3 noży Smart Color

Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
 

Umyj korzeń pietruszki oraz marchewkę, a następnie pokrój na mniejsze części.

Wegetariańska zupa z dyni i marchewki – Deska do krojenia dębowa NATUR

Na zdjęciu: Deska do krojenia dębowa NATUR
 

Obraną i pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem smaż przez ok. 3 minuty na oliwie z oliwek. Gdy będą już miękkie, dodaj dynię, pietruszkę oraz marchew i regularnie mieszaj. Po ok. 3-5 minutach dodaj do garnka bulion warzywny i przykryj go. Gotuj zupę przez ok. 30 minut na małym ogniu, aż wszystkie składniki zmiękną.

Wegetariańska zupa z dyni i marchewki – Zestaw drewnianych akcesoriów Natur

Na zdjęciu: Zestaw drewnianych akcesoriów Natur
 

Po odstawieniu zupy z ognia zmiksuj ją przy pomocy blendera, tak aby uzyskana konsystencja była gładka.

Na koniec dodaj śmietanę i dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Po przelaniu na talerze udekoruj świeżą natką pietruszki lub pestkami dyni.

 

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2020

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności