• Mazurek (tarta)  z kremem adwokatowym - przepis na Wielkanoc i nie tylko

    Przepisy | 07.04.2023

    Mazurek (tarta) z kremem adwokatowym - przepis na Wielkanoc i nie tylko

    Mazurek (tarta) z kremem adwokatowym to ciasto na cienkim, kruchym spodzie, które dosłownie rozpływa się w ustach i szybko znika ze stołu. To przepis na tradycyjne danie w nieco zmodyfikowanym kształcie, który pozwala na wypełnienie ciasta większą ilością dodatków. Stwórz go z użyciem formy silikonowej SMART.

    Czytaj więcej
  • Tort kawowy na urodziny – przygotuj przepis dla kawosza

    Przepisy | 06.04.2023

    Tort kawowy na urodziny – przygotuj przepis dla kawosza

    Tort kawowy na urodziny należy się każdemu miłośnikowi tego napoju. Jest aromatyczny i niewyobrażalnie smaczny. Warto ozdobić do świeżymi owocami, które przełamią mocne, kawowe aromaty. Pamiętaj, że do przygotowywania ciast najlepiej wykorzystywać najlepszej jakości masło! Jakie składniki są potrzebne do tortu kawowego na urodziny?

    Czytaj więcej
  • Szybki sos pomidorowy – przepis, który pasuje do wielu dań

    Przepisy | 06.04.2023

    Szybki sos pomidorowy – przepis, który pasuje do wielu dań

    Szybki sos pomidorowy to łatwa w przygotowaniu alternatywa, którą możesz przygotować, jeśli np. braknie Ci bulionu. Do jego stworzenia wystarczy kilka podstawowych składników. Idealnie pasuje między innymi do tradycyjnych gołąbków, ale nie tylko. Bez wątpienia będzie smakował wszystkim domownikom!

    Czytaj więcej
  • Naleśniki drożdżowe – przepis na puszyste i proste naleśniki

    Przepisy | 06.04.2023

    Naleśniki drożdżowe – przepis na puszyste i proste naleśniki

    Naleśniki drożdżowe to pomysł na pyszny i prosty obiad czy też deser. Do ich przygotowania potrzebne są dokładnie te same składniki, co do standardowych naleśników z dodatkiem świeżych drożdży. Dzięki nim ciasto staje się cudownie puszyste.

    Czytaj więcej
  • Pieczony bażant – przepis na tradycyjny drób z piekarnika

    Przepisy | 06.04.2023

    Pieczony bażant – przepis na tradycyjny drób z piekarnika

    Pieczony bażant sprawi, że Twój stół będzie wyglądał naprawdę królewsko. To pyszne mięso nie potrzebuje wielu dodatków, aby zachwycało. Wybierz produkty najwyższej jakości i przygotuj bażanta na rodzinną uroczystość lub święta.

    Czytaj więcej
  • Zupa krem z porów – przepis na lunch lub obiad

    Przepisy | 06.04.2023

    Zupa krem z porów – przepis na lunch lub obiad

    Zupa-krem z porów ma charakterystyczny, lekko ostry smak. Do jej przygotowania możesz użyć rosołu lub wywar z dnia poprzedniego. Przyda się również masło, śmietana, żółtka oraz przyprawy do smaku. Przygotuj ją na obiad lub przelej ją do szczelnego pojemnika i zabierz do pracy jako lunch.

    Czytaj więcej
  • Śledzie w śmietanie twarożokowej – prosty przepis na przystawkę

    Przepisy | 06.04.2023

    Śledzie w śmietanie twarożokowej – prosty przepis na przystawkę

    Śledzie w śmietanie twarożkowej to przepis na rybę, którą możesz podać zaraz po przygotowaniu. Ważne jest jednak wcześniejsze namoczenie samych śledzi. Najlepiej zostaw je na około 12 godzin. Dzięki temu będą smakować zdecydowanie lepiej.

    Czytaj więcej
  • Ananasowy tort owocowy – przepis na smaczny letni deser

    Przepisy | 06.04.2023

    Ananasowy tort owocowy – przepis na smaczny letni deser

    Każdy miłośnik egzotycznych owoców doceni ten owocowy torcik z ananasem. Pyszny biszkopt przełożony masą z kawałkami ananasa świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Szczególnie dobrze sprawdzi się w trakcie tematycznych wydarzeń, czy w trakcie przyjęcia na plaży.

    Czytaj więcej