-
Przepisy | 07.04.2023
Mazurek (tarta) z kremem adwokatowym - przepis na Wielkanoc i nie tylko
Mazurek (tarta) z kremem adwokatowym to ciasto na cienkim, kruchym spodzie, które dosłownie rozpływa się w ustach i szybko znika ze stołu. To przepis na tradycyjne danie w nieco zmodyfikowanym kształcie, który pozwala na wypełnienie ciasta większą ilością dodatków. Stwórz go z użyciem formy silikonowej SMART.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Tort kawowy na urodziny – przygotuj przepis dla kawosza
Tort kawowy na urodziny należy się każdemu miłośnikowi tego napoju. Jest aromatyczny i niewyobrażalnie smaczny. Warto ozdobić do świeżymi owocami, które przełamią mocne, kawowe aromaty. Pamiętaj, że do przygotowywania ciast najlepiej wykorzystywać najlepszej jakości masło! Jakie składniki są potrzebne do tortu kawowego na urodziny?
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Szybki sos pomidorowy – przepis, który pasuje do wielu dań
Szybki sos pomidorowy to łatwa w przygotowaniu alternatywa, którą możesz przygotować, jeśli np. braknie Ci bulionu. Do jego stworzenia wystarczy kilka podstawowych składników. Idealnie pasuje między innymi do tradycyjnych gołąbków, ale nie tylko. Bez wątpienia będzie smakował wszystkim domownikom!
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Naleśniki drożdżowe – przepis na puszyste i proste naleśniki
Naleśniki drożdżowe to pomysł na pyszny i prosty obiad czy też deser. Do ich przygotowania potrzebne są dokładnie te same składniki, co do standardowych naleśników z dodatkiem świeżych drożdży. Dzięki nim ciasto staje się cudownie puszyste.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Pieczony bażant – przepis na tradycyjny drób z piekarnika
Pieczony bażant sprawi, że Twój stół będzie wyglądał naprawdę królewsko. To pyszne mięso nie potrzebuje wielu dodatków, aby zachwycało. Wybierz produkty najwyższej jakości i przygotuj bażanta na rodzinną uroczystość lub święta.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Zupa krem z porów – przepis na lunch lub obiad
Zupa-krem z porów ma charakterystyczny, lekko ostry smak. Do jej przygotowania możesz użyć rosołu lub wywar z dnia poprzedniego. Przyda się również masło, śmietana, żółtka oraz przyprawy do smaku. Przygotuj ją na obiad lub przelej ją do szczelnego pojemnika i zabierz do pracy jako lunch.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Śledzie w śmietanie twarożokowej – prosty przepis na przystawkę
Śledzie w śmietanie twarożkowej to przepis na rybę, którą możesz podać zaraz po przygotowaniu. Ważne jest jednak wcześniejsze namoczenie samych śledzi. Najlepiej zostaw je na około 12 godzin. Dzięki temu będą smakować zdecydowanie lepiej.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.04.2023
Ananasowy tort owocowy – przepis na smaczny letni deser
Każdy miłośnik egzotycznych owoców doceni ten owocowy torcik z ananasem. Pyszny biszkopt przełożony masą z kawałkami ananasa świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Szczególnie dobrze sprawdzi się w trakcie tematycznych wydarzeń, czy w trakcie przyjęcia na plaży.
Czytaj więcej