-
Przepisy | 08.05.2023
Polski sos ciemny – jak go przygotować?
Polski sos ciemny to pyszny dodatek do mięsa wieprzowego lub drobiu. Przygotowuje się go na bazie ciemnego piwa – to właśnie jemu zawdzięcza charakterystyczną barwę. Jest szybki w przygotowaniu i nie wymaga użycia wywaru, dlatego możesz go przygotować, nawet jeśli na co dzień nie przygotowujesz zup i wywarów.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Krupnik zabielany z grzybami – jak go przygotować?
Krupnik zabielany z grzybami to tradycyjne danie o wyjątkowym smaku i aromacie lasu. Będzie idealny na mroźny zimowy dzień. Sprawdzi się również jako jedno ze świątecznych dań. Do jego przygotowania wykorzystaj m.in. kaszę perłową, mleko czy koperek.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Delikatna raja w sosie – jak ją zrobić?
Delikatna raja w sosie to naprawdę wyjątkowo łagodne, ale zarazem pyszne w smaku danie. Do przyprawionej ryby podaje się delikatny sos na bazie masła, z dodatkiem octu winnego z kaparami. To dzięki niemu ryba dosłownie znika z talerza!
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Bigos myśliwski – przepis, który wyśmienicie wychodzi
Bigos myśliwski przygotujesz z dwóch rodzajów kapusty oraz mieszanki mięs. Nie bez znaczenia jest jednak dodatek grzybów, które sprawiają, że to danie ma niezwykły aromat. Przygotuj je dla swojej rodziny, aby mieć obiad na kilka dni z rzędu.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Ciasto caffé mokka – jak je przygotować?
Każdy miłośnik kawy musi spróbować tego przepisu! Ciasto caffé mokka to przede wszystkim pyszny krem z dodatkiem kawy. Do jego stworzenia użyj świeżo zmielonych migdałów bądź mąkę migdałową. Kupisz ją w dobrych sklepach. Aby krem był pyszny i stabilny, koniecznie korzystaj wyłącznie z wysokiej jakości masła.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Kaczka pieczona z jabłkami – doskonały przepis na obiad
Kaczka pieczona z jabłkami to jeden z klasycznych sposobów na przygotowanie tego wyjątkowo smacznego drobiu. Jednocześnie jest dość prosty w przygotowaniu. Najważniejsze jest to, aby dopilnować, by mięso nie wysuszyło się w piekarniku. Wyjmij je, gdy tylko stanie się idealnie miękkie!
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Francuskie ratatouille – jak je przygotować?
Francuskie ratatouille to proste, wegańskie danie, które jest jednocześnie zdrowe i pyszne. Do jego przygotowania konieczne są bakłażany, cukinie i pomidory, które stanowią jego bazę. Poza tym warto dodać do niego ulubione, wytrawne wino, które nada całości wyjątkowego aromatu.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Francuski pasztet wiejski (Pâté de Campagne) – sprawdzony przepis!
Francuski pasztet wiejski, czyli pâté de Campagne, wykonuje się przede wszystkim z wieprzowiny. Dodatek cielęciny sprawi jednak, że będzie miał wyjątkowy aromat. Jego przygotowanie jest przy tym dość proste, a sam pasztet możesz zamrozić, aby wykorzystać go w dogodnym momencie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Barszcz ukraiński – sprawdź ten tradycyjny przepis
Barszcz ukraiński to pożywna zupa. Do jej przygotowania potrzebne będzie wiele składników, jednak to połączenie smaków jest naprawdę wyjątkowe.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Domowy majonez na oleju sojowym – przepis na idealny sos
Domowy majonez na oleju sojowym jest wbrew pozorom naprawdę łatwym w przygotowaniu sosem. Kluczowe jest mieszanie go wyłącznie w jedną stronę, jednak to nie jest problem, jeśli użyjesz blendera. Wybierz do niego żółtko z jajka z chowu ekologicznego.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Przepisy na 7 różnych rodzajów masła kanapkowego
Masło można podać na wiele sposobów. Jeśli użyjesz kupnego, pozbawionego dodatków, będzie stanowić doskonałą bazę pod różnego rodzaju kanapki.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Ciasto z fasolą – co jest do niego potrzebne?
Ciasto z fasolą to doskonały sposób na to, aby przygotować niecodzienne ciasto, które jednocześnie zaskoczy wszystkich bliskich i będzie wyśmienicie smakowało. Przełożone powidłami śliwkowymi i oblane pyszną, czekoladową polewą sprawdzi się jako propozycja na wiele rodzinnych wydarzeń.
Czytaj więcej