Featured posts
Blog | Gerlach
-
Przepisy | 08.05.2023
Przepisy na 7 różnych rodzajów masła kanapkowego
Masło można podać na wiele sposobów. Jeśli użyjesz kupnego, pozbawionego dodatków, będzie stanowić doskonałą bazę pod różnego rodzaju kanapki.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Ciasto z fasolą – co jest do niego potrzebne?
Ciasto z fasolą to doskonały sposób na to, aby przygotować niecodzienne ciasto, które jednocześnie zaskoczy wszystkich bliskich i będzie wyśmienicie smakowało. Przełożone powidłami śliwkowymi i oblane pyszną, czekoladową polewą sprawdzi się jako propozycja na wiele rodzinnych wydarzeń.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Gołąbki mięsne z wieprzowiną – jak je przygotować? Przepis
Gołąbki mięsne z wieprzowiną to alternatywna wersja klasycznych gołąbków z ryżem. Do ich przygotowania przydadzą się suszone grzyby. Warto zacząć myśleć o przygotowaniu tego dania już dzień wcześniej, aby je odpowiednio namoczyć. Istotna będzie też duża, ładnie wyglądająca główka białej kapusty.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pyszne i szybkie grzanki ze śliwkami – jak je przygotować?
Pyszne i szybkie grzanki ze śliwkami to idealny pomysł na ciepłą kolację bądź na poczęstunek dla znajomych. Do ich przygotowania potrzebna będzie co najmniej jedna bagietka.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pomidorowy sos à la włoski – przepis na uniwersalny sos
Pomidorowy sos à la włoski nawiązuje swoimi smakami do tego słonecznego kraju. Idealnie łączy się z makaronami. Jeśli dodasz do niego kawałki mięsa lub warzyw, stworzysz szybkie i pożywne danie. Wybieraj do niego naprawdę dojrzałe pomidory. W ten sposób będzie smakował najlepiej.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Kanapkowe pasty twarogowe (5 pomysłów!) – przepisy do domu, szkoły i pracy
Przepisy na kanapkowe pasty twarogowe to aż 5 pomysłów na śniadanie i nie tylko. Sprawdź, jak je stworzyć.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Duszona wołowina – przepis na pyszne mięso
Przepis na duszoną wieprzowinę nie jest trudny w przygotowaniu. Sprawdź, jak ją zrobić!
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Torcik w stylu duńskim — przepis na pyszne ciasto
Ten torcik w stylu duńskim jest stosunkowo prostym do przygotowania ciastem, które nawiązuje smakami właśnie do tradycji tego kraju. Sprawdzi się doskonale w trakcie spotkań z przyjaciółmi. Swój niezwykły smak zawdzięcza dodatkowi likieru brzoskwiniowego oraz orzechom włoskim.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pyszny rosół z gęsi – przepis z wykorzystaniem podrobów
Rosół z gęsi jest jeszcze bardziej aromatyczny niż ten stworzony z kury. Do stworzenia go wykorzystaj różne elementy, takie jak skrzydełka czy szyja.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Makaron tarty do rosołu – jak go przygotować w domu?
Makaron tarty do rosołu przygotujesz dosłownie w kilka minut. Warto go zrobić chociaż raz na jakiś czas na niedzielny obiad. To też doskonałe rozwiązanie, jeśli akurat nie posiadasz makaronu, sklepy są zamknięte, a Ty chcesz przygotować dla swoich bliskich pożywną zupę w chłodny dzień. Sprawdzi się doskonale do rosołu, ale nie tylko. Możesz dodać go również innych zup.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Zakwas do barszczu żytniego (żurku) – jak go przygotować? To proste!
Zakwas do barszczu żytniego, czyli żurku, przygotowuje się naprawdę prosto. Musisz się jednak uzbroić w trochę cierpliwości. Zupę zrobisz z niego dopiero po tygodniu! Do jego przygotowania przydadzą się dwa rodzaje mąki. Dodatkowo warto zakupić również przyprawy i czosnek. Przydatny będzie również chleb razowy, jednak możesz w tym przypadku wykorzystać czerstwy, np. sprzed 2-3 dni.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Ciasto runo leśne bez pieczenia – przepis na pyszny, letni deser
Runo leśne to ciasto pełne smaku lata. Przygotuj je bez pieczenia, używając kupnych biszkopcików. Możesz też zastąpić je gotowym blatem, bądź samodzielnie taki upiec. Do przygotowania pysznego kremu poza owocami leśnymi takimi jak jagody czy jeżyny przyda Ci się jogurt naturalny oraz śmietanka.
Czytaj więcej