0

Gazpacho

Składniki:

  • 6 dużych, dojrzałych pomidorów
  • 2 papryki czerwone
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • Sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Gazpacho – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Jak zrobić gazpacho?

Pomidory, paprykę i ogórek umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz przy pomocy ręcznika papierowego.

Obierz pomidory ze skórki. Aby nieco ułatwić sobie wykonanie tej czynności, możesz je oparzyć – skórka bez problemu zejdzie z pomidorów.

Opłukane warzywa pokrój w kostkę.

Gazpacho – Komplet 3 noży Smart Color

Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
 

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub zetrzyj na tarce.

Gazpacho – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

W misce umieść pokrojone warzywa oraz czosnek i polej je oliwą. Całość zblenduj. Na koniec dopraw octem, solą oraz pieprzem. Gazpacho włóż do lodówki na ok. 2 godziny. Podawaj schłodzone.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności