0

Gazpacho

Składniki:

  • 6 dużych, dojrzałych pomidorów
  • 2 papryki czerwone
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • Sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Pomidory i papryki myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

Pomidory parzymy i obieramy ze skórki.

Pomidory, papryki i ogórek kroimy w kostkę.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Pokrojone warzywa, czosnek polewamy oliwą i miksujemy. Doprawiamy octem, solą i pieprzem i wkładamy całość na dwie godziny do lodówki.

Gazpacho podajemy schłodzone.

Wskazówka:

Do przygotowania gazpacho polecamy duży garnek Superior.

Zestaw garnków Superior

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności