0

Mus jagodowy z serkiem Mascarpone

Składniki:

  • 200 g jagód
  • 150 g serka Mascarpone
  • 150 g śmietanki kremówki
  • 1,5 łyżki miodu

Przygotowanie:

Jagody płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.

Jagody miksujemy w blenderze.

Ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę.

Pod koniec dodajemy serek Mascarpone oraz miód.

Całość łączymy z jagodami i dokładnie mieszamy.

Mus jagodowy przekładamy do pucharków i odkładamy do lodówki, aby się schłodziły.

Deser podajemy schłodzony.

Wskazówka:

Do serwowania deseru polecamy łyżeczki do herbaty Deco.

Łyżeczki do herbaty Deco

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności