Featured posts
-
Przepisy | 28.03.2025
Pieczony schab ze śliwkami – jak go zrobić na obiad?
Pieczony schab ze śliwkami wymaga wyłącznie kilku składników, a mimo tego wychodzi niezwykle aromatycznie. Do jego stworzenia przygotuj żaroodporne naczynie. Doskonale sprawdzi się także żeliwna brytfanna NATUR IRON, która jest odporna na działanie wysokich temperatur. Dzięki niej praca w kuchni będzie znacznie przyjemniejsza.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 28.03.2025
Tradycje wielkanocne na świecie – poznaj najciekawsze!
Tradycje wielkanocne różnią się, zależnie od kraju. Jakie są najdziwniejsze lub najciekawsze? Poznaj je i dowiedz się więcej o tym, jak świętują ludzie na całym świecie. Zobacz, jak różnorodne są zwyczaje, które towarzyszą innym w codzienności.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.03.2025
Chłodnik szczawiowy – orzeźwiająca zielona zupa
Chłodnik szczawiowy to kolejny sposób na wykorzystanie tej wyjątkowej w smaku zieleniny. Przygotuj go na rosole z poprzedniego dnia, aby nie marnować i aby dodać zupie wyjątkowego, głębokiego smaku.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 27.03.2025
Gdzie spędzić Święta Wielkanocne w Polsce? Radzimy, gdzie wyjechać!
Święta Wielkanocne mogą być okazją do zwiedzenia ciekawych miejsc. Gdzie w Polsce warto się wybrać w tym okresie? Lepiej postawić na góry czy na morze? Jakie mogą być koszty takiego wyjazdu w 2025 roku? Dowiedz się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Czysta zupa pomidorowa – jak ją przygotować?
Czysta zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej znanych w Polsce. Lubiana przez wielu, jest prosta w przygotowaniu. Warto zrobić ją na rosole lub wywarze z warzyw z poprzedniego dnia. Staraj się nie używać gotowych baz do zup, ponieważ negatywnie wpływają one na smak ostatecznego dania.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 26.03.2025
Tymianek w doniczce – jak o niego dbać?
Tymianek w doniczce może być doskonałym dodatkiem do Twojej domowej kolekcji ziół. Jest aromatyczny i dość wszechstronny. Jednak jak należy o niego dbać, aby dobrze rósł? Sprawdź, gdzie powinien stanąć i jaką glebę należy mu zapewnić.
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Parówki nadziewane po szwedzku – jak je przygotować?
Parówki nadziewane po szwedzku to przepis inspirowany tym północnym krajem. Jest przy tym zaskakująco prosty do wykonania. Składniki warto dobierać „na oko”, zgodnie z potrzebami. Średnio na jedną osobę powinny przypadać ok. 2 parówki, jednak wszystko zależy od konkretnego produktu.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 26.03.2025
Co to jest podpuszczka? Poznaj tajniki serowarów
Tworzenie własnych serów to zadanie, które wymaga nie tylko dostępu do dobrego mleka, ale również pewnej wiedzy z zakresu chemii. Co to jest podpuszczka, jak się ją pozyskuje i dlaczego wiele z serów nie jest odpowiednia dla wegetarian?
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Sałatka z serem podpuszczkowym – idealna na przyjęcie!
Sałatka z serem podpuszczkowym jest stworzona warstwowo, dzięki czemu będzie doskonale wyglądać na stole, gdy pojawią się goście. Do jej stworzenia przyda się zielony groszek z puszki, szprotki w oleju oraz świeża i krucha sałata lodowa. Oczywiście najważniejszy jest ser podpuszczkowy.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 25.03.2025
Fine dining – co to jest? Nowy poziom doświadczeń kulinarnych
Fine dining pozwala wznieść się na nowy, lepszy poziom doświadczeń kulinarnych. Co jest w nim takiego niezwykłego? Jest związany tylko z restauracjami, czy można też doświadczyć tego w domu? Dowiedz się więcej na temat tego rodzaju doświadczeń.
Czytaj więcej -
Przepisy | 25.03.2025
Sernik z nektarynkami z bezowym spodem – pyszny, letni przepis
Sernik z nektarynkami na bezowym spodzie przyjemnie chrupie i zachwyca swoim owocowym, wielowymiarowym smakiem. Przygotowanie go jest naprawdę proste, a dzięki nietypowemu połączeniu faktur, na pewno zachwycisz wszystkich swoich bliskich!
Czytaj więcej -
Lifestyle | 25.03.2025
Ciasta na Wielkanoc – co możesz przygotować?
Okres wiosennych świąt to nie tylko czas zadumy i świętowania, ale również przygotowania tradycyjnych przysmaków. Jakie ciasta na Wielkanoc przygotować dla siebie i bliskich? Sprawdź nasze propozycje i dowiedz się, dlaczego warto stworzyć właśnie te przysmaki.
Czytaj więcej