Featured posts
-
Przepisy | 25.03.2025
Pasztet szwajcarski – jak go zrobić?
Pasztet szwajcarski przygotowuje się bez mięsa, za to z podrobami. Wykorzystaj wątróbkę cielęcą oraz czerstwe, niezużyte bułki. Pasztet może posłużyć za przystawkę, bądź jako dodatek na kanapki, np. na śniadanie.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.03.2025
Jak dbać o miętę w doniczce? Przewodnik krok po kroku
Czy wiesz, jak dbać o miętę w doniczce? Dowiedz się krok po kroku, jaką odmianę wybrać, w jakiej doniczce i ziemi powinna rosnąć oraz jak często ją podlewać oraz wiele więcej. Dlaczego warto hodować to zioło w swoim mieszkaniu?
Czytaj więcej -
Przepisy | 21.03.2025
Rolada kawowa – jak ją przygotować?
Rolada kawowa to prawdziwy rarytas dla miłośników tego brązowego napoju. Bazą do jej stworzenia będzie cienko upieczony biszkopt z dodatkiem kawy.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 21.03.2025
Pomysły na śniadanie – co warto zjeść?
Czy wiesz, co warto zjeść z samego rana? Oto nasze pomysły na śniadanie, dzięki którym szybko przygotujesz naprawdę smaczny posiłek. Dowiedz się też, jakie składniki i ich proporcje najlepiej sprawdzają się w tym czasie.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.03.2025
Jakie są polskie tradycje wielkanocne?
Polskie tradycje wielkanocne są mocno związane z symboliką tego okresu. O których warto wiedzieć i pamiętać? Dowiedz się, jakie tradycje są typowe, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 20.03.2025
Paprykarz z kurczaka – duszone i aromatyczne mięso
Paprykarz z kurczaka to przepis na kurę z piekarnika z pysznym sosem. Jest dość prosty w przygotowaniu i można podawać go na wiele sposobów, np. z frytkami, kaszą czy z ryżem. Do przepisu najlepiej użyć masła klarowanego, które nada daniu idealnego smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 20.03.2025
Bazylia w doniczce – jak hodować ją w domu?
Bazylia w doniczce może zapewnić Ci stały dostęp do jej aromatycznych, świeżych liści. Dlaczego warto mieć ją na swoim parapecie i w jaki sposób zadbać o to, by dobrze rosła? Poznaj nasze porady i ciesz się nią przez cały rok.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 19.03.2025
Szczypiorek z cebuli – jak go wyhodować?
Szczypiorek z cebuli wyhodujesz nawet w doniczce na parapecie – nie potrzebujesz do tego ogródka! Jak to jednak zrobić i o czym warto pamiętać? Sprawdź nasze porady i ciesz się świeżymi ziołami na co dzień.
Czytaj więcej -
Przepisy | 19.03.2025
Gulasz z indyka – lekki, ale sycący obiad
Gulasz z indyka łączy w sobie delikatne mięso z bogatym smakiem. Warzywa nadają potrawie naturalnej słodyczy, a aromatyczne przyprawy idealnie dopełniają całość.
Czytaj więcej -
Przepisy | 19.03.2025
Zupa krem z pieczonych ziemniaków – zrób ją w garnku żeliwnym!
Zupa krem z pieczonych ziemniaków jest aromatyczna, sycąca i pyszna. Przygotuj ją według przepisu Agnieszki Dulewicz. Do jej przygotowania wykorzystaj garnek żeliwny, lub – jeśli tak preferujesz – wygodne naczynie żaroodporne z wytrzymałego szkła borokrzemowego. To dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza jeśli masz pod ręką trochę bulionu.
Czytaj więcej -
Aktualności | 14.03.2025
Poznaj szklanki termiczne FLOW – nowość, która doskonale uzupełnia naszą ofertę szkła stołowego!
Wykonane ze szkła borowego szklanki termiczne FLOW pozwalają na serwowanie ciepłych i zimnych napojów, a konstrukcja double wall chroni dłonie przed poparzeniem przy dotykaniu ścianek.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 12.03.2025
Prezent na Wielkanoc dla nauczyciela – co możesz mu podarować?
Jaki prezent na Wielkanoc dla nauczyciela przygotować? Drobny upominek od ucznia lub całej klasy na pewno sprawi mu dużo radości. Warto jednak odpowiednio go dobrać. Na co zwrócić uwagę, kupując podarunek dla pedagoga? Poznaj nasze pomysły i zainspiruj się!
Czytaj więcej