• Domowa pizza z papryką i oliwkami –  przygotuj włoski obiad

    Przepisy | 08.05.2023

    Domowa pizza z papryką i oliwkami – przygotuj włoski obiad

    Domowa pizza z papryką i oliwkami to przepis na pyszne danie dla całej rodziny. Sprawdź wersję z proponowanymi przez nas dodatkami, aby odkryć wyjątkowe połączenie smaków. Możesz oczywiście zmieniać je według własnego uznania. Dzięki temu dopasujesz danie do siebie i swoich bliskich.

    Czytaj więcej
  • Francuska potrawka z kurczaka (Poulet à la française)  – co jest na nią potrzebne i jak ją zrobić?

    Przepisy | 08.05.2023

    Francuska potrawka z kurczaka (Poulet à la française) – co jest na nią potrzebne i jak ją zrobić?

    Francuska potrawka z kurczaka to danie pełne różnorodnych aromatów. Listek laurowy, tymianek i zielona pietruszka, a także dodatek skórki cytryny sprawiają, że posiłek będzie nie tylko wyśmienicie pachniał, ale również wyjątkowo smakował.

    Czytaj więcej
  • Dorsz po grecku – jak go przygotować?

    Przepisy | 08.05.2023

    Dorsz po grecku – jak go przygotować?

    Dorsz po grecku to przepis na rybę, która musi znaleźć się na każdym świątecznym stole, ale nie tylko. Co ciekawe, mimo swojej nazwy to typowo polska potrawa, która pojawia się w kuchni głównie w naszym regionie. Bazą do przygotowania sosu jest marchew i koncentrat pomidorowy, które nadają mu charakterystyczny kolor.

    Czytaj więcej
  • Mleczna zupa czekoladowa  –  wyborny i szybki w przygotowaniu deser

    Przepisy | 08.05.2023

    Mleczna zupa czekoladowa – wyborny i szybki w przygotowaniu deser

    Mleczna zupa czekoladowa to przepis dla tych, którzy nie mogą od siebie odpędzić myśli o czymś słodkim, a jednocześnie chcą zjeść coś w miarę możliwości pożywnego.

    Czytaj więcej
  • Gulasz z królika – przygotujesz go w brytfannie!

    Przepisy | 08.05.2023

    Gulasz z królika – przygotujesz go w brytfannie!

    Gulasz z królika jest zdecydowanie delikatniejszy niż ten wołowy czy wieprzowy. Z tego powodu jest szlachetniejszy w smaku i doskonale nadaje się na szczególne rodzinne okazje.

    Czytaj więcej
  • Sos w stylu soubisse – francuski sos do baraniny i nie tylko

    Przepisy | 08.05.2023

    Sos w stylu soubisse – francuski sos do baraniny i nie tylko

    Sos w stylu soubise jest zainspirowany francuskim sosem cebulowym. Tworzy się go na bazie beszamelu, czyli podstawowej, jasnej masy z zasmażki oraz mleka. Tradycyjnie soubise jest podawany do baraniny, jednak ten przepis pasuje również do różnych innych mięs. Naprawdę warto go sprawdzić we własnej kuchni!

    Czytaj więcej
  • Delfinacka ziemniaczana zapiekanka (Pommes dauphine) – jak ją zrobić?

    Przepisy | 08.05.2023

    Delfinacka ziemniaczana zapiekanka (Pommes dauphine) – jak ją zrobić?

    Delfinacka ziemniaczana zapiekanka to pyszne wegetariańskie danie, któremu smak nadaje wyjątkowy, francuski ser. To w gruncie rzeczy kilka składników, które połączone ze sobą tworzą prawdziwą feerię smaków. Warto więc przygotować je na obiad, aby sprawdzić ciekawe sposoby na przygotowanie ziemniaków.

    Czytaj więcej
  • Ogórki faszerowane rybą – świetne na przyjęcie!

    Przepisy | 08.05.2023

    Ogórki faszerowane rybą – świetne na przyjęcie!

    Ogórki faszerowane rybą to dziś już nietypowe i rzadko spotykane połączenie, jednak w Polsce ten przepis jest znany od lat. Do jego stworzenia będzie potrzebny ugotowany ryż, który będzie bazą do stworzenia pysznej masy do nadziania ogórka.

    Czytaj więcej
  • Makaron świderki ze szpinakiem i bekonem – prosty pomysł na obiad

    Przepisy | 08.05.2023

    Makaron świderki ze szpinakiem i bekonem – prosty pomysł na obiad

    Makaron świderki ze szpinakiem i bekonem to przepis na naprawdę smaczne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodziny.

    Czytaj więcej
  • Gęś pieczona z jabłkami – sprawdź, jak przygotować ją w brytfannie!

    Przepisy | 08.05.2023

    Gęś pieczona z jabłkami – sprawdź, jak przygotować ją w brytfannie!

    Gęś pieczona z jabłkami to klasyczny przepis na wyjątkowo smaczne i stosunkowo proste w przygotowaniu danie. Warto jednak zacząć je już dzień wcześniej, ponieważ mięso będzie smakowało najlepiej po odpowiednim zamarynowaniu.

    Czytaj więcej
  • Chłodnik z botwinką i mięsem – jak go przygotować?

    Przepisy | 08.05.2023

    Chłodnik z botwinką i mięsem – jak go przygotować?

    Chłodnik z botwinką i mięsem to idealna propozycja na obiad w upalny dzień. Do jego przygotowania warto wykorzystać kości cielęce. 

    Czytaj więcej
  • Pieczeń rzymska (tzw. klops)  – przepis na klasyczną pieczeń

    Przepisy | 08.05.2023

    Pieczeń rzymska (tzw. klops) – przepis na klasyczną pieczeń

    Przepis na pieczeń rzymską jest lubiany i często przygotowywany w Polsce. Nie bez powodu. Doskonale sprawdza się ona na różnego rodzaju wydarzenia, jako dodatek do zimnej płyty, ale nie tylko.

    Czytaj więcej