-
Przepisy | 08.05.2023
Domowy majonez na oleju sojowym – przepis na idealny sos
Domowy majonez na oleju sojowym jest wbrew pozorom naprawdę łatwym w przygotowaniu sosem. Kluczowe jest mieszanie go wyłącznie w jedną stronę, jednak to nie jest problem, jeśli użyjesz blendera. Wybierz do niego żółtko z jajka z chowu ekologicznego.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Przepisy na 7 różnych rodzajów masła kanapkowego
Masło można podać na wiele sposobów. Jeśli użyjesz kupnego, pozbawionego dodatków, będzie stanowić doskonałą bazę pod różnego rodzaju kanapki.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Ciasto z fasolą – co jest do niego potrzebne?
Ciasto z fasolą to doskonały sposób na to, aby przygotować niecodzienne ciasto, które jednocześnie zaskoczy wszystkich bliskich i będzie wyśmienicie smakowało. Przełożone powidłami śliwkowymi i oblane pyszną, czekoladową polewą sprawdzi się jako propozycja na wiele rodzinnych wydarzeń.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Gołąbki mięsne z wieprzowiną – jak je przygotować? Przepis
Gołąbki mięsne z wieprzowiną to alternatywna wersja klasycznych gołąbków z ryżem. Do ich przygotowania przydadzą się suszone grzyby. Warto zacząć myśleć o przygotowaniu tego dania już dzień wcześniej, aby je odpowiednio namoczyć. Istotna będzie też duża, ładnie wyglądająca główka białej kapusty.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pyszne i szybkie grzanki ze śliwkami – jak je przygotować?
Pyszne i szybkie grzanki ze śliwkami to idealny pomysł na ciepłą kolację bądź na poczęstunek dla znajomych. Do ich przygotowania potrzebna będzie co najmniej jedna bagietka.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pomidorowy sos à la włoski – przepis na uniwersalny sos
Pomidorowy sos à la włoski nawiązuje swoimi smakami do tego słonecznego kraju. Idealnie łączy się z makaronami. Jeśli dodasz do niego kawałki mięsa lub warzyw, stworzysz szybkie i pożywne danie. Wybieraj do niego naprawdę dojrzałe pomidory. W ten sposób będzie smakował najlepiej.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Kanapkowe pasty twarogowe (5 pomysłów!) – przepisy do domu, szkoły i pracy
Przepisy na kanapkowe pasty twarogowe to aż 5 pomysłów na śniadanie i nie tylko. Sprawdź, jak je stworzyć.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Duszona wołowina – przepis na pyszne mięso
Przepis na duszoną wieprzowinę nie jest trudny w przygotowaniu. Sprawdź, jak ją zrobić!
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Torcik w stylu duńskim — przepis na pyszne ciasto
Ten torcik w stylu duńskim jest stosunkowo prostym do przygotowania ciastem, które nawiązuje smakami właśnie do tradycji tego kraju. Sprawdzi się doskonale w trakcie spotkań z przyjaciółmi. Swój niezwykły smak zawdzięcza dodatkowi likieru brzoskwiniowego oraz orzechom włoskim.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Pyszny rosół z gęsi – przepis z wykorzystaniem podrobów
Rosół z gęsi jest jeszcze bardziej aromatyczny niż ten stworzony z kury. Do stworzenia go wykorzystaj różne elementy, takie jak skrzydełka czy szyja.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Makaron tarty do rosołu – jak go przygotować w domu?
Makaron tarty do rosołu przygotujesz dosłownie w kilka minut. Warto go zrobić chociaż raz na jakiś czas na niedzielny obiad. To też doskonałe rozwiązanie, jeśli akurat nie posiadasz makaronu, sklepy są zamknięte, a Ty chcesz przygotować dla swoich bliskich pożywną zupę w chłodny dzień. Sprawdzi się doskonale do rosołu, ale nie tylko. Możesz dodać go również innych zup.
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.05.2023
Zakwas do barszczu żytniego (żurku) – jak go przygotować? To proste!
Zakwas do barszczu żytniego, czyli żurku, przygotowuje się naprawdę prosto. Musisz się jednak uzbroić w trochę cierpliwości. Zupę zrobisz z niego dopiero po tygodniu! Do jego przygotowania przydadzą się dwa rodzaje mąki. Dodatkowo warto zakupić również przyprawy i czosnek. Przydatny będzie również chleb razowy, jednak możesz w tym przypadku wykorzystać czerstwy, np. sprzed 2-3 dni.
Czytaj więcej