Latest posts
-
Przepisy | 25.07.2025
Faszerowane baby kalmary – z szynką dojrzewającą i serem!
Faszerowane baby kalmary to danie wywodzące się z terenów Chorwacji. Proste w przygotowaniu, zachwycają smakiem. Sprawdź, jak je przygotować! Do tego dania przyda Ci się patelnia ze stali nierdzewnej. Przepis został przygotowany we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 25.07.2025
Przycinanie orzecha włoskiego – kiedy, jak i czym przycinamy?
Jak powinno wyglądać przycinanie orzecha włoskiego? Sprawdź, kiedy to zrobić, aby szybko i prosto zadbać o swoje drzewo. Na co należy uważać w trakcie? Jakie akcesoria ogrodowe możesz wykorzystać?
Czytaj więcej -
Przepisy | 25.07.2025
Krewetki w soli – proste hiszpańskie danie!
Krewetki w soli to jeden z najprostszych w przygotowaniu sposobów na te owoce morza. Sprawdź, jak zrobić je krok po kroku. Danie podasz na eleganckiej porcelanie. Przepis został przygotowany we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.07.2025
Jakie warzywa sadzimy w sierpniu?
Czy wiesz, jakie warzywa sadzić w sierpniu? Poznaj nasze propozycje i dowiedz się, dlaczego to dobry czas na niektóre nasadzenia. Jak odpowiednio przygotować glebę i na co warto zwrócić w tym okresie uwagę? Jakie akcesoria ogrodowe Ci się przydadzą do tego zadania?
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.07.2025
Phaal curry – spróbuj tego ostrego dania!
Phaal curry powstało w Anglii, choć jego korzenie sięgają kuchni Azjatyckiej. Sprawdź, jak zrobić to naprawdę ostre danie. Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.07.2025
Przycinanie wrzosu – jak i kiedy przycinać wrzosy oraz czym to zrobić?
Czy wiesz, jak przeprowadzić przycinanie wrzosu? Dowiedz się, jakie akcesoria ogrodowe wykorzystać oraz w jaki sposób to zrobić. Sprawdź też, w jakim terminie najlepiej przeprowadzić cięcie oraz na co lepiej uważać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.07.2025
Qatayef – orientalne naleśniczki z kremem i pistacjami
Qatayef to wywodzący się z krajów arabskich deser. Orientalne, puszyste naleśniczki z pysznym kremem, posypane pistacjami to coś naprawdę wybornego. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do wykonania dania przyda Ci się patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 23.07.2025
Przycinanie forsycji – kiedy, jak i czym przycinamy po kwitnieniu?
Przycinanie forsycji należy przeprowadzać regularnie. Kiedy to zrobić i jakie akcesoria ogrodowe przydadzą się do tego zadania? Poznaj najlepszy sposób na przycinanie forsycji oraz dowiedz się, o czym musisz pamiętać w trakcie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 23.07.2025
Japchae – koreańskie danie z makaronem ze słodkich ziemniaków
Japchae to pyszne danie prosto z Korei, którego bazą jest makaron ze słodkich ziemniaków. Sprawdź, jak je przygotować na obiad lub kolacje według przepisu Pracowni Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się zestaw garnków.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 22.07.2025
Przycinanie jabłoni – jak, kiedy i czym?
Przycinanie jabłoni pozwala na odpowiednie zadbanie o roślinę. Dzięki temu nadasz drzewku odpowiedni pokrój i nie tylko. Jakie akcesoria ogrodowe będą do tego przydatne? W jakich miesiącach najlepiej przycinań jabłoń? Jak zrobić to krok po kroku?
Czytaj więcej -
Przepisy | 22.07.2025
Tortilla hiszpańska – proste i syte śniadanie
Tortilla hiszpańska to pomysł na proste i syte śniadanie. To tradycyjne, domowe danie z półwyspu Iberyjskiego. Należy do ulubionych dań Hiszpanów. Aby go przygotować, na pewno przyda Ci się patelnia. Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 22.07.2025
Co sadzić w lipcu na balkonie?
Jak myślisz, co sadzić w lipcu na balkonie, aby stworzyć wyjątkową kompozycję? Dowiedz się, jak zadbać o tę niewielką przestrzeń i wpuścić nieco natury do miejskiego życia. Na co warto zwrócić w tym czasie szczególną uwagę? Jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać?
Czytaj więcej