Featured posts
-
Przepisy | 07.05.2025
Zupa minestrone z zielonym pesto – smaki prosto z Włoch
Zupa minestrone z zielonym pesto to pomysł na szybki, lekki, ale sycący obiad. Doskonale sprawdzi się w trakcie letnich dni. Do jej przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia. Przepis powstał we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 07.05.2025
Jak odchwaścić ogródek warzywny?
Czy wiesz, jak odchwaścić ogródek warzywny? To zadanie jest niezwykle ważne, ponieważ pozwoli Twoim plonom na maksymalny wzrost w jak najkrótszym czasie. Jakie akcesoria ogrodowe przydadzą Ci się do tego zadania i jak zrobić to najskuteczniej?
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.05.2025
Cataplana z chourico, dorszem i owocami morza – portugalski obiad!
Cataplana z chourico, dorszem i owocami morza to danie prosto z Portugalii. Połączenie wysokiej jakości, różnorodnych składników trafia w gusta wielu smakoszy, a wbrew pozorom, jest dość proste w przygotowaniu. Do jego stworzenia wykorzystaj ostre noże.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 06.05.2025
Jak zrobić ogródek w skrzyniach?
Czy wiesz, jak zrobić ogródek w skrzyniach tak, aby uzyskać jak najlepsze plony? Dowiedz się też, jakie zalety ma taka hodowla roślin i jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać. Czy stworzenie ogródka w skrzyniach jest drogie?
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.05.2025
Portugalskie babeczki budyniowe – słodkie i smaczne!
Portugalskie babeczki budyniowe, czyli pastéis de nata, to pomysł na naprawdę smaczny deser, który nie jest wcale trudny do przygotowania.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 05.05.2025
Kiedy wapnować ogródek? Podpowiadamy!
Wapnowanie ogrodu polega na wzbogaceniu gleby w wapń. Jest to zabieg pielęgnacyjny, który może poprawić strukturę gleby. Zdarza się, że jego wykonanie jest konieczne, jeśli chcesz sadzić rośliny o specyficznych wymaganiach. Kiedy wapnować ogródek?
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.04.2025
Coq au vin – kurczak we francuskim stylu
Coq au vin to francuskie danie na kurczaka w winie. Jest niezwykle aromatyczne i smaczne, a jego przygotowanie nie należy do najbardziej skomplikowanych, dlatego dobrze sprawdzi się nawet na codzienny obiad. Pamiętaj jedynie, aby dzień wcześniej zamarynować mięso.
Czytaj więcej -
Aktualności | 30.04.2025
Gerlach na deskach teatru! Marka Gerlach sponsorem musicalu „SIX” w Krakowskim Teatrze VARIETE
Mamy ogromną przyjemność być partnerem musicalu „SIX” w Krakowskim Teatrze VARIETE. „SIX” to spektakl, który pokazuje, jak ważne są emocje, energia i odwaga – wartości bliskie również naszej marce.
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.04.2025
Fasolka szparagowa z chorizo i ziołami – szybkie danie z patelni
Fasolka szparagowa z chorizo i ziołami to pomysł na szybkie w przygotowaniu, obiadowe danie, inspirowanie hiszpańskimi smakami. Jak ją przygotować krok po kroku? Poznaj przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do przygotowania fasolki z chorizo przyda Ci się wygodna, duża patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 30.04.2025
Jak uprawiać żurawinę w ogródku? Jak sadzić i dbać?
Czy wiesz, jak uprawiać żurawinę w ogródku, tak aby mieć jak największe zbiory? Dowiedz się, jak sadzić i dbać oraz jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać. Na co zwrócić uwagę, jaką glebę i stanowisko wybrać? Uprawa tej rośliny nie jest trudna!
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 29.04.2025
Jak przekopać ogródek z obornikiem?
Czy wiesz, jak przekopać ogródek z obornikiem, tak aby wzbogacić glebę i aby Twoje rośliny rosły jak najlepiej? Dowiedz się, przy jakich roślinach tego rodzaju nawóz jest najlepszy oraz w którym momencie wzrostu należy go wykorzystać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.04.2025
Ptysie pistacjowe – wyśmienity deser na cieście parzonym
Ptysie pistacjowe wykonuje się na cieście parzonym. Po ich wypieczeniu nadziewa się je słodkim kremem i polewa czekoladą, co tworzy naprawdę wyjątkowe połączenie smaków. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się zestaw garnków.
Czytaj więcej