Featured posts
-
Przepisy | 29.04.2025
Ptysie pistacjowe – wyśmienity deser na cieście parzonym
Ptysie pistacjowe wykonuje się na cieście parzonym. Po ich wypieczeniu nadziewa się je słodkim kremem i polewa czekoladą, co tworzy naprawdę wyjątkowe połączenie smaków. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się zestaw garnków.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 28.04.2025
Jak urządzić mały ogródek kwiatowy?
Czy wiesz, jak urządzić mały ogródek kwiatowy, aby przez cały sezon zachwycał swoim wyglądem? Sprawdź nasze rady i stwórz wyjątkowe miejsce, w którym odpoczywanie będzie czystą przyjemnością. Dowiedz się też, jakie akcesoria ogrodowe warto mieć pod ręką, aby móc odpowiednio zadbać o swoje miejsce.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.04.2025
Tagliatelle ze szpinakiem i serowym sosem – jak przygotować na obiad?
Tagliatelle ze szpinakiem i serowym sosem jest aksamitny i pełen smaku. Kluczową rolę w potrawie pełni ser taleggio, niezbyt często używany w polskiej kuchni. To półmiękki ser podpuszczkowy, o słodkawym i delikatnym smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 25.04.2025
Tagliatelle z sosem krewetkowym – aromatyczne i smaczne!
Tagiatelle z sosem krewetkowym jest niezwykle aromatyczne, a przy tym dość proste w przygotowaniu. Sprawdź, jak przygotować to danie, na które przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 25.04.2025
Kiedy przekopywać ogródek? Sprawdź!
Czy wiesz, kiedy przekopywać ogródek? To może się przydać nie tylko przed przygotowaniem grządek. Dlaczego to ważna czynność? Jakie akcesoria ogrodowe warto wówczas wykorzystać? Sprawdź nasze porady i stwórz piękny ogród.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.04.2025
Czereśnie – sprawdź kiedy i jak je sadzić!
Sprawdź, kiedy posadzić czereśnie i jak to zrobić. Te owocowe drzewa nie tylko pozwolą Ci na stworzenie pysznych zapasów, ale również zapewnią cień i pozytywnie wpłyną na bioróżnorodność Twojego ogrodu. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę w czasie wsadzania oraz jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.04.2025
Tagliatelle z sosem paprykowym i kurczakiem – kolorowe i smaczne danie
Tagliatelle z sosem paprykowym i kurczakiem jest daniem prostym w przygotowaniu, które idealnie sprawdzi się na obiad, także w tygodniu. Świeży, duszony kurczak, kolorowa papryka oraz długi makaron sprawiają, że smakuje i prezentuje się naprawdę wspaniale.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.04.2025
Tulipany – kiedy i jak sadzić? Podpowiadamy!
Kiedy sadzi się tulipany? Dowiedz się, jak sprawić, by te popularne rośliny cebulkowe pięknie rosły. Poznaj ciekawe odmiany i dowiedz się, jakie akcesoria ogrodowe będą potrzebne, aby o nie odpowiednio zadbać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 23.04.2025
Orzechowe roladki z bakłażanów – idealne na zimno!
Orzechowe roladki z bakłażanów to idealna propozycja na danie serwowane na zimno, np. w trakcie przyjęcia. Do ich stworzenia przydadzą Ci się ostre noże. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 23.04.2025
Kebabi – gruzińska wersja klasycznego kebaba!
Kebabi to gruzińska wariacja na temat znanego w Polsce kebaba. Przygotuj wcześniej mięso, schładzając je, a następnie stwórz to smaczne danie. Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku w Katowicach. Do jego przygotowania na pewno przydadzą Ci się ostre noże.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 23.04.2025
Jak i kiedy sadzić laurowiśnię?
Czy wiesz, kiedy sadzić laurowiśnię? Ta piękna roślina sprawdzi się w wielu ogrodach. Dlatego też warto sprawdzić jej wymagania. Co ile sadzić laurowiśnie na żywopłot? Jak sprawić, by rośliny szybko rozpoczęły swój wzrost i jakie akcesoria ogrodowe będą przydatne? Sprawdź!
Czytaj więcej -
Przepisy | 23.04.2025
Kanapki z tofucznicą i guacamole – lekko ostre i pyszne!
Kanapki z tofucznicą i guacamole możesz przygotować na śniadanie lub kolacje dla swoich bliskich. To świetny pomysł na danie, gdy odwiedzają Cię goście! Poniższe składniki wystarczą na wiele porcji. Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku, a do jego stworzenia przyda Ci się patelnia.
Czytaj więcej