Opublikowane w: "2025 - Marzec"

  • Prezent na Wielkanoc dla nauczyciela – co możesz mu podarować?

    Prezenty i Grawer | 12.03.2025

    Prezent na Wielkanoc dla nauczyciela – co możesz mu podarować?

    Jaki prezent na Wielkanoc dla nauczyciela przygotować? Drobny upominek od ucznia lub całej klasy na pewno sprawi mu dużo radości. Warto jednak odpowiednio go dobrać. Na co zwrócić uwagę, kupując podarunek dla pedagoga? Poznaj nasze pomysły i zainspiruj się!

    Czytaj więcej
  • Zupa z marchewki i fasolki szparagowej – pyszne danie na rosole

    Przepisy | 11.03.2025

    Zupa z marchewki i fasolki szparagowej – pyszne danie na rosole

    Zupa z marchewki i fasolki szparagowej jest naprawdę pożywna i rozgrzewająca. Do jej stworzenia będzie potrzebny wywar mięsny. Możesz zastąpić go warzywnym, jeśli preferujesz wersję wegetariańską, jednak wtedy nie będzie tak aromatyczny i smaczny.

    Czytaj więcej
  • Co siać w marcu? Posadź warzywa i rośliny ozdobne

    W ogrodzie | 11.03.2025

    Co siać w marcu? Posadź warzywa i rośliny ozdobne

    Gdy zaczyna się wiosna, a świat powoli budzi się do życia, warto pomyśleć o swoim ogrodzie. Co siać w marcu, aby uzyskać jak najlepsze plony? Dowiedz się, jakie rozsady przygotować i jakie nasiona warto od razu wsadzić do gruntu.

    Czytaj więcej
  • Tagliatelle z letnim sosem – przygotuj na obiad!

    Przepisy | 10.03.2025

    Tagliatelle z letnim sosem – przygotuj na obiad!

    Tagliatelle z letnim sosem to przepis na pyszny domowy makaron. Jest zaskakująco prosty w przygotowaniu! Podaj go z sosem na zimno. Dzięki temu stworzysz danie idealne na cieple dni.

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać zakwas z buraków?

    Lifestyle | 10.03.2025

    Jak przechowywać zakwas z buraków?

    Czy wiesz, jak przechowywać zakwas z buraków? Ten płyn może być zarówno świetnym napojem, jak i bazą do zup. Sprawdź, gdzie schować go w kuchni, jak długo może stać i czy można go mrozić.

    Czytaj więcej
  • Klasyczne śledzie w śmietanie – musisz je przygotować!

    Przepisy | 05.03.2025

    Klasyczne śledzie w śmietanie – musisz je przygotować!

    Klasyczne śledzie w śmietanie to klasyczny przepis, którego nie może zabraknąć na polskim stole w trakcie ważnych uroczystości. Jest prosty w przygotowaniu i jednocześnie zachwyca każdego miłośnika ryb.

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać oscypki w lodówce?

    Lifestyle | 04.03.2025

    Jak przechowywać oscypki w lodówce?

    Czy wiesz, jak przechowywać oscypki w lodówce, aby na dłużej zachowały świeżość? Dowiedz się, czy można je mrozić i jak poznać, że się zepsuły. Na co zwrócić uwagę, przygotowując je do dłuższego przechowywania?

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać kruche ciasto po upieczeniu?

    Lifestyle | 04.03.2025

    Jak przechowywać kruche ciasto po upieczeniu?

    To podstawa dla wielu deserów. Czy jednak możesz przygotować ją trochę wcześniej? Sprawdź, jak przechowywać kruche ciasto po upieczeniu. Jak długo zachowa swoją świeżość? Poznaj nasze sprawdzone pomysły na organizację kuchni!

    Czytaj więcej
  • Zapiekane flaczki wołowe z serem tylżyckim – klasyka polskiej kuchni

    Przepisy | 04.03.2025

    Zapiekane flaczki wołowe z serem tylżyckim – klasyka polskiej kuchni

    Zapiekane flaczki wołowe z serem tylżyckim to klasyczny przepis z drobnym twistem. Dodatek smacznego sera podkreśla smak i dodaje odrobiny aromatu.

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać swojskie wędliny?

    Lifestyle | 03.03.2025

    Jak przechowywać swojskie wędliny?

    Czy wiesz, jak przechowywać swojskie wędliny? Mogą one być stosunkowo trwałe, jednak warto zapewnić im odpowiednie warunki przechowywania. W jakiej temperaturze je przechowywać? Jak długo można to robić?

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać oliwę z oliwek?

    Lifestyle | 03.03.2025

    Jak przechowywać oliwę z oliwek?

    To idealny dodatek do bardzo wielu dań. Można na niej smażyć, jak i spożywać na surowo. Jak przechowywać oliwę z oliwek, aby na dłużej zachowała świeżość? Dowiedz się, w czym ją przechowywać, jakie warunki jej zapewnić oraz czy można ją mrozić?

    Czytaj więcej
  • Pieczeń z baraniny w czerwonym sosie – w wersji z patelni!

    Przepisy | 03.03.2025

    Pieczeń z baraniny w czerwonym sosie – w wersji z patelni!

    Pieczeń z baraniny w czerwonym sosie to danie, którego przygotowanie warto rozpocząć do 3 dni wcześniej, aby odpowiednio zamarynować mięso w winie. Dzięki temu przejdzie wyjątkowym aromatem i smakiem.

    Czytaj więcej
    Strony 1 do 12 z 13