Opublikowane w: "2024 - Lipiec"
-
Przepisy | 31.07.2024
Jajka po turecku – przepis prosto z Pracowni Smaku!
Jajka po turecku to pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanie, które będzie się wspaniale prezentować na talerzu. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku w Katowicach. Do przygotowania jaj przyda Ci się średniej wielkości garnek.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 31.07.2024
Co na ślub od chrzestnej lub chrzestnego? Poznaj propozycje na prezent!
Co na ślub od chrzestnej lub chrzestnego? Te propozycje na pewno się sprawdzą! Dowiedz się, co można kupić młodej parze oraz ile gotówki im wręczyć. Na co zwrócić uwagę przy wyborze i dlaczego akurat takie przedmioty sprawdzą się najlepiej?
Czytaj więcej -
Przepisy | 31.07.2024
„Żeberka” z kukurydzy tandoori – wegański pyszny pomysł na obiad
„Żeberka” z kukurydzy tandoori to wegańska propozycja na obiad, inspirowana daniem mięsnym, choć niezawierająca produktów pochodzenia odzwierzęcego. Jest naprawdę smaczna i łatwa w przygotowaniu – sprawdzi się więc nie tylko dla wegan. Przepis przygotował Tomek Mędrek. Do stworzenia dania przyda Ci się komplet noży.
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.07.2024
Ogórki faszerowane po francusku – świetne na przystawkę!
Ogórki faszerowane po francusku swój smak zawdzięczają dodatkowy wyjątkowego sera. Roquefort jest tworzony z owczego mleka. Ma niebieskawy kolor i pikantny smak. Jest jednym z najstarszych znanych serów. Można zastąpić go jednak polskim odpowiednikiem, rokpolem. Warto jednak chociaż raz spróbować tego wyjątkowego przysmaku!
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 30.07.2024
Co sadzić w sierpniu w ogrodzie? Poznaj nasze propozycje!
Czy wiesz, co sadzić w sierpniu w ogrodzie? Oto rośliny, na które w tym okresie warto zwrócić uwagę! Spraw, by w kolejnym sezonie Twój ogród zakwitł i cieszył wszystkich swoim pięknym wyglądem.
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.07.2024
Wątróbka z rożna – przepis z dodatkiem pieczarek
Wątróbka z rożna to idealny pomysł na grilla! Zaskocz swoich bliskich i pokaż im, że podroby również mogą być smaczne. To naprawdę prosty przepis, który przygotujesz w dosłownie kilkanaście minut. Do krojenia składników przydadzą Ci się ostre noże.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 29.07.2024
Jakie szklanki do latte macchiato?
Jakie szklanki do latte macchiato najlepiej wybrać? Sprawdź, które rodzaje sprawdzają się najlepiej i na co zwrócić uwagę przy wyborze. Czy kawę można podawać w szkle, czy filiżanki oraz ceramiczne kubki są lepszym wyborem?
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.07.2024
Grillowana cukinia i bakłażan z fetą – idealne na spotkanie z bliskimi!
Grillowana cukinia i bakłażan z fetą to pomysł na szybką w przygotowaniu przekąskę, która jednocześnie doskonale prezentuje się na stole. Jak ją przygotować? Sprawdź przepis stworzony przez Adama Borowicza! Do jego przygotowania przydadzą Ci się nie tylko ostrze noże, ale również wysokiej jakości patelnia grillowa.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 26.07.2024
Jakie szklanki do kawy z ekspresu?
Jakie rodzaje szklanek i dlaczego nadają się do ekspresu? Dowiedz się, jakie rodzaje naczyń wybrać do picia swojego ulubionego napoju i dlaczego to właśnie one będą dla Ciebie najlepszym wyborem.
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.07.2024
Śledzie z sokiem cytrynowym w oliwie – prosty i smaczny przepis
Śledzie z sokiem cytrynowym w oliwie to pomysł na stosunkowo szybkie, a przy tym smaczne podanie tej ryby jako np. dodatku do rodzinnej kolacji. Na pewno przepis ten ucieszy wszystkich miłośników tego typu dań. Ważne jest jednak to, aby przed podaniem, śledzie wymoczyć przez co najmniej kilka godzin. To znacznie poprawi ich smak. Do podania śledzi możesz wykorzystać elegancką porcelanę.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 24.07.2024
Jakie szklanki do ginu?
Jakie szklanki należy wybrać do podawania ginu? Dowiedz się, które będą najlepiej pasowały i dlaczego. Na to, w czym podaje się gin ma wpływ to, jak się go serwuje. Dlatego ważne jest również to, czym jest ten rodzaj trunku alkoholowego.
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.07.2024
Letnie gazpacho – obiad prosto z lodówki!
Letnie gazpacho to doskonała alternatywa na zdrowy, smaczny obiad, który podasz w upalny dzień. Tę tradycyjną, hiszpańską zupę podaje się na zimno, prosto z lodówki. Jest przy tym naprawdę sycąca i prosta w przygotowaniu.
Czytaj więcej