Składniki:
- 600 g ziemniaków
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 3 łyżeczki tymianku
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
Jak zrobić domowe frytki z piekarnika?
Nagrzej piekarnik do 200 stopni z funkcją pieczenia góra-dół i termoobiegiem.
Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
Umyj ziemniaki, obierz je ze skórki i pokrój wzdłuż na paski. Następnie umieść je w misce dodaj do nich olej rzepakowy, sól, pieprz oraz tymianek. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przełóż na nią pokrojone ziemniaki. Ułóż je tak, aby zostały między nimi odstępy (będą wtedy lepsze i bardziej chrupiące).
Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 25 minut (po upływie 10-15 minut warto je wymieszać).
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. TUNEA połysk
Gdy tylko się zarumienią, wyjmij je – domowe frytki z piekarnika są gotowe! Smacznego!