Artykuły

czytaj post
Zupa z cukinii i groszku cukrowego

Składniki: 2 cukinie 0,25 kg groszku cukrowego 1l wody 1 cebula 2 marchewki...

czytaj post
Konfitury jagodowe

Składniki: 1kg jagód 250 g cukru brązowego 2 łyżki wody Przygotowanie:...

czytaj post
Mus jagodowy z serkiem Mascarpone

Składniki: 200 g jagód 150 g serka Mascarpone 150 g śmietanki kremówki 1,5 łyżki...

czytaj post
Pasta z groszku i awokado

Składniki: 1 szklanka zielonego groszku z puszki ½ awokado 10 dag sera feta 1 ząbek czo...

czytaj post
Sernik z malinami

Składniki: Ciasto: 280 g mąki 2 żółtka 60 g cukru pudru 13...

czytaj post
Gazpacho

Składniki: 6 dużych, dojrzałych pomidorów 2 papryki czerwone 1 ogórek sałatkowy ...

czytaj post
Knedle z morelami

Składniki: Pół kilograma ziemniaków 8 małych moreli 1 jajko 1/3 szklanki mąki ps...

czytaj post
Konfitury z jeżyn

Składniki: 700 g jeżyn 250 ml wody 250 g cukru Przygotowanie: Jeżyny płucze...

czytaj post
Hummus

Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 szklanka jasnej pasty tahini 1/3 szklanki zimnej wody

czytaj post
Kurki marynowane z rozmarynem

Składniki na marynatę: 4,5 szklanki wody 1,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 szklanki octu winnego...

czytaj post
Ciasto z rabarbarem

Składniki: 350 g mąki pszennej pół szklanki drobnego cukru łyżeczka proszku do pieczenia...

czytaj post
Jagodzianki z lukrem

Składniki: 25 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej 50 g  cukru...

czytaj post
Sos kurkowy

·Składniki: 200 g kurek Dwie łyżeczki świeżego, posiekanego koperku 100 g serka topionego

czytaj post
Łosoś grillowany z masłem ziołowym

Składniki: 4 filety z łososia Sok z ½ cytryny 4 łyżki miękkiego masła 3 łyżeczki posiek...

czytaj post
Warzywa grillowane

Składniki: 1 bakłażan 1 cukinia 3 cebule 2 papryki czerwone 1 papryka żółta

czytaj post
Szwedzkie klopsiki

Składniki: 350 g mielonej wołowiny 350 g mielonej wieprzowiny...

czytaj post
Domowy przepis na shake białkowy

Składniki: 1 szklanka mleka o niskiej zawartości tłuszczu 3 łyżki jogurtu typu Greckiego o niskiej zawartości tłuszc...

czytaj post
Włoska pasta z tuńczyka

Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 3 plastry suszonych pomidorów w oleju 1 ząbek czosnku...

czytaj post
Krem z rukwi wodnej

Składniki: 200 g rukwi wodnej 2 cebule 3 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego Na...

czytaj post
Zupa marchewkowa z imbirem

Składniki: 550 g marchewek 3 ząbki czosnku 2 cebule 500 ml bulionu warzywnego 2 łyż...

czytaj post
Wiosenna zupa warzywna

Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 duża cukinia 2 marchewki 2 kor...

czytaj post
Dietetyczny koktajl owocowy

Składniki: 200g świeżych jagód 200 g świeżych malin 150 g świeżych truskawek 1 banan

czytaj post
Spaghetti Napoli

Składniki: 2 puszki całych pomidorów 700 g passaty 400 g makaronu spaghetti 2 ząbki czo...

czytaj post
Kotleciki marchewkowe

Składniki: 5 marchewek 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej +...

czytaj post
Kotleciki z kalafiora

Składniki: 1 duży kalafior 3 łyżki bułki tartej + 2 łyżki do przygotowania panierki 2 jajka 2...

czytaj post
Kaszotto z warzywami korzennymi

Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki ¼ selera 1 puszka groszku w zalewie 1 po...

czytaj post
Sałatka Caponata

Składniki: 200 g kaszy bulgur 1 mały bakłażan 5 średnich pomidorów 1 łyżka kaparó...

czytaj post
Danie z boczkiem i białą fasolą

Składniki: 7 plastrów boczku 1 seler naciowy 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki cz...

czytaj post
Jak przygotować tzatziki?

Składniki: 200 g gęstego jogurtu greckiego ½ ogórka zielonego 1 ząbek czosnku 1...

czytaj post
Stek z pomidorkami cherry oraz szparagami w sosie holenderskim

Składniki: 300 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka tymianku 2 steki po 15...

czytaj post
Strogonow wołowy

Składniki: 300 g rostbefu wołowego 1 duża cebula 1 zielona papryka 150 g pieczarek ...

czytaj post
Wędzona szynka z fasolką szparagową i pieczonymi ziemniakami

Składniki: 150 g ziemniaków 2 łyżki słodkiej musztardy 2 kawałki wędzonej szynki po 150 g

czytaj post
Krewetki w śmietanowym sosie curry

Składniki: 350 g krewetek 250 g serka Mascarpone 8 pomidorków cherry 1 duża cebula...

czytaj post
Kurczak w sosie śmietanowym z borowikami

Składniki: 2 filety z kurczaka po 150 g 200 g borowików 1 cebula 2 ząbki czosnku...

czytaj post
Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami

Składniki: 400g czerwonej fasoli w zalewie 150 g świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej 10 pomidork&oac...

czytaj post
Wiosenna lemoniada

Składniki: 1 litr wody gazowanej 4 cytryny 2 limonki 100 g brązowego cukru Garść św...

czytaj post
Ziemniaki faszerowane tuńczykiem i warzywami

Składniki: 4 duże ziemniaki po 250 g 400 g białej fasoli w zalewie z puszki 200 g tuńczyka z puszki w sos...

czytaj post
Jajka po benedyktyńsku

Składniki: 4 plastrów boczku 4 kromki chleba żytniego 1 łyżka octu winnego 6 jajek...

czytaj post
Dorsz po azjatycku

Składniki: 250 g brązowego ryżu 250 ml bulionu rybnego 2 łyżeczki potartego, świeżego imbiru 2...

czytaj post
Angielskie tosty z fasolką na ostro

Składniki: 400 g czerwonej fasoli w zalewie z puszki 10 pomidorków cherry 4 kromki chleba żytniego...

czytaj post
Pieczone ziemniaki z sosem curry

Składniki: 4x250g dużych ziemniaków 200g pomidorów z puszki Olej rzepakowy 1 cze...

czytaj post
Jajka po hiszpańsku z ziemniakami i papryką

Składniki: 350g ziemniaków 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula

czytaj post
Maślane tosty w stylu angielskim

Składniki: Masło 400g fasoli z puszki 4 kromki ciemnego chleba 100 ml bulionu warzywnego...

czytaj post
Faszerowane ziemniaczki

Składniki: 4 ziemniaki o wadze 250g 400g twarogu 160g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku...

czytaj post
Jajeczne muffinki ze szpinakiem i boczkiem

Składniki: 200g świeżego szpinaku 200g boczku pokrojonego w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku

czytaj post
Panini z indykiem

Składniki: 1 bułka panini Oliwa z oliwek 2 plastry boczku 75 g polędwicy z indyka 1...

czytaj post
Jak zrobić pyszne omlety na śniadanie?

Składniki: 3 jajka 2 średnie pomidory 1 duża cebula 2 ząbki czosnku Szczypiorek

czytaj post
Przepis na zupę dyniową

Skladniki: 1 kg dyni 250 g ziemniaków 2 szklanki bulionu warzyw...

czytaj post
Kotleciki z ciecierzycy i kaszy jaglanej

Składniki: 800 g ciecierzycy w zalewie z puszki 100 g kaszy jaglanej 1 duża cebula 3 ząbki czo...

czytaj post
Jak pasteryzować przetwory?

Pasteryzacja to sposób konserwacji za pomocą podgrzewania produktów spożywczych w celu zabicia drobnoustrojów chorobotwó...

czytaj post
Zbiór i przechowywanie ziół uprawianych w domu

Zioła to niesamowite bogactwo smaków i aromatu, które możemy mieć na wyciągnięcie ręki dzięki uprawie w domowych warunkach. Poniżej,...

czytaj post
Pasta Tahini – co to jest?

Ostatnio nazwa ta coraz częściej pojawia się podczas rozmów w kręgach kulinarnych pasjonatów. Czym jest właściwie ta pasta o oriental...

czytaj post
Przetwory - lato zamknięte w słoiku

Latem drzewa i krzewy uginają się pod ciężarem soczystych i dojrzałych owoców, a stoiska targowe oferują mnóstwo kolor...

czytaj post
Letnie odchudzanie część II. Gotowanie na parze i smażenie bez tłuszczu

Przestawienie się na zdrowy tryb życia, zmiana dotychczasowego sposobu przygotowywania posiłków jest kluczowa na drodze do zrzucenia zbędnyc...

czytaj post
Sztuka obdarowywania, czyli jakie prezenty lubimy dostawać od najbliższych

Prezenty na święta i inne okazje to bardzo ważny element każdej celebracji, do którego przywiązujemy wielką uwagę. Zastanawiamy się o czym m...

czytaj post
Letnie odchudzanie część I. Trening na świeżym powietrzu

Wraz z latem nastał najlepszy czas na zrzucenie zbędnych kilogramów. Słoneczna pogoda zachęca do wychodzenia z domu, dlatego zadbajmy, aby n...

czytaj post
Wnętrzarskie trendy 2019 – czas rozbudzić Twoją kreatywność!

Rok 2019 to czas zmian w świecie trendów wnętrzarskich. Powoli tak lubiane przez nas ascetyczne, proste i minimalistyczne rozwiązania zaczyn...

czytaj post
Kiełki na talerzu

Kiełki to dobrodziejstwo natury, które dzięki domowej up...

czytaj post
Potrawy z dodatkiem świeżych ziół

Dzięki domowej uprawie ziół, każdego dnia będziemy mie...

czytaj post
Jak prawidłowo używać sekatorów?

Aby prawidłowo używać sekatorów, przede wszystkim musimy zapoznać się z ich przeznaczeniem i parametrami użytkowania. Brak zastosowania się...

czytaj post
Kurki w sosie śmietanowym

Składniki: 250 g kurek 400g  śmietanki 30% Łyżka masła 1 duża cebula Pó...

czytaj post
Kulinarne przyjemności przy wiosennym stole

Wiosna oferuje nam bogactwo różnorodnych warzyw i owoców sezonowych, które skłaniają do kulinarnych eksperymentów, a ko...

czytaj post
Sałatka Cezar

Składniki: 150 g filetu z kurczaka 1 mała sałata rzymska 4 łyżki tarte...

czytaj post
Styl skandynawski – prostota we wzornictwie

Styl skandynawski zapanował na dobre w polskim designie. Powód jest bardzo prosty. Podobnie jak w krajach skandynawskich, również w P...

czytaj post
Zielony ogródek w kuchni część II. Domowa uprawa ziół

Domowa uprawa ziół każdemu z nas sprawi wiele satysfakcji i przyjemności. Z pewnością prędko uzależnimy się od intensywnego smaku

czytaj post
Gerlach z ponowną wizytą w Domu Dziecka

W tym roku ponownie zawitaliśmy do podopiecznych Domu Dziecka "Zakątek". Pogoda była wyśmienita - słońce towarzyszyło uczestnikom przez c...

czytaj post
Dieta elektrolitowa – ważna w trakcie upałów

W trakcie upałów nasz organizm traci duże ilości wody, a wraz z nią również elektrolity. Poniżej radzimy jakie produkty warto jeść or...

czytaj post
Ciasto bananowe

Składniki: 400 g bananów 230 g mąki 100 g masła 100 g cukru trzcinowego &fra...

czytaj post
Domowy napój energetyczny

Składniki: 1 szklanka wrzątku 2 cm świeżego imbiru ¼ łyżeczki kardamonu ¼ łyżecz...

czytaj post
Sekret w stylu scandi – sztućce Foss i Fjord

Polacy pokochali styl skandynawski za jego subtelność, elegancję, prostotę i funkcjonalność. Podobnie jak mieszkańcy Krajów Północy p...

czytaj post
Całostalowe garnki Premium marki Gerlach

W trosce o zagwarantowanie komfortu na najwyższym poziomie podczas przyrządzania potraw oraz zapewnienie prawdziwej przyjemności płynącej z gotowan...

czytaj post
Zielony ogródek w kuchni część I. Domowa uprawa kiełków

Jeśli zdecydujemy się na wysiewanie kiełków w domu, szybko odkryjemy mnóstwo zalet płynących z ich posiadania. Zdecydowanie wzbogacą...

czytaj post
Jak przygotować pyszne lody śmietankowe?

Poniżej przedstawiamy prosty przepis na wykonanie pysznych lodów śmietankowych dla wszystkich tych, którzy stawiają swoje pierwsze kr...

czytaj post
Nowość! Garnki Prestige Plus – wyższa jakość gotowania

Wiemy jak ważne jest wspólne, codzienne gotowanie, dlatego stworzyliśmy zestaw garnków Prestige Plus, w którym znajdują się ws...

czytaj post
Batoniki Muesli

Składniki: 100 g masła 4 łyżki miodu 125 g płatków owsianych 125 g muesli 50...

czytaj post
Stek z tuńczyka po marokańsku

Składniki: 4 filety z tuńczyka 300 g kaszy kuskus 1 cytryna 1 łyżka świeżej, poszatkowanej kol...

czytaj post
Jak urządzić ogród w stylu japońskim?

Ogrody w stylu japońskim to wyjątkowo piękne miejsca, w których przede wszystkim podkreślane są naturalność, równowaga, spokój...

czytaj post
Pierwsze, własne mieszkanie w stylu minimalistycznym

Pierwsze mieszkanie to zdecydowanie duże wydarzenie w życiu każdego człowieka. Swój własny kąt, gdzie sami możemy zdecydować o wystroju wnęt...

czytaj post
Kilka sztuczek na udane ogórki małosolne

Przetwory warzywne są naprawdę łatwe w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli znamy kilka sprytnych sztuczek, które pozwolą nam uzyskać wyrazisty i...

czytaj post
Muffinki bananowe z żurawiną

Składniki: 125 g masła (masło nie może być twarde) 3 łyżki mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2...

czytaj post
Ile błonnika potrzebujemy każdego dnia?

Błonnik to niezbędny element naszej diety. Pomimo, że nie jest trawiony przez nasz organizm i nie dostarcza nam żadnych substancji odżywczych, wpły...

czytaj post
Bataty w sosie curry ze szpinakiem

Składniki: 450 g batatów 250 g ryżu Basmati 2 ząbki czosnku 2 cebule 400 g p...

czytaj post
Domowy ketchup – skarbnica witamin i smaku

Większość z nas uwielbia ketchup. Dodajemy go jako sos do frytek, burgerów i kanapek. Zazwyczaj zjadamy ketchup pochodzący ze sklepowej p&oa...

czytaj post
Wiosenne porządki w ogrodzie

Wiosna to bardzo pracowity czas w naszym ogrodzie, ponieważ musimy wykonać szereg różnych prac porządkowych. W zależności od miesiąca obowią...

czytaj post
Doskonałe przepisy na domowe przetwory – warzywa

Alternatywą dla fanów bardziej wytrawnych smaków, niż słodkie dżemy, marmolady i konfitury z pewnością będą domowe przetwory przygoto...

czytaj post
„Kup z Twisto” teraz na gerlach.pl

Nowy sposób płatności "Kup z Twisto" pojawił się na naszej stronie gerlach.pl. Usługa ta umożliwia klientowi sklepu internetowego...

czytaj post
Nowe rozszerzenia linii Granitex

Po udanym wprowadzeniu patelni, przyszedł czas na kolejne produkty z linii Granitex – garnki i brytfannę, które również charakt...

czytaj post
Przepis babci na gruszki w winie

Składniki: 1 kg twardych gruszek 500 g cukru 1/2 l wytrawnego, czerwonego wina 1 i 1/2 szklank...

czytaj post
Wieczorny posiłek po treningu – czy warto go jeść?

Posiłek po treningu jest szczególnie ważny dla naszego zdrowia i uzyskania efektów po odbytych ćwiczeniach. Jednak dzień większości z...

czytaj post
Filety z indyka ze szparagami, pomidorkami cherry i boczkiem

Składniki: 4 filety z indyka po 150 g 4 plastry boczku 200 g szparagów 200 g pomidork&o...

czytaj post
Jakie rośliny warto posadzić wiosną?

Wiosna to zdecydowanie najbardziej pracowita pora roku dla każdego ogrodnika. W tym czasie należy wykonać niezbędne porządki w naszym ogrodzie, tak...

czytaj post
Doskonałe przepisy na domowe przetwory – owoce

Najlepszym sposobem na zatrzymanie smaku lata jest przygotowanie owocowych przetworów. Możemy wykorzystywać je do przygotowania przeró...

czytaj post
Chipsy jabłkowe

Składniki: 3 jabłka 2 łyżeczki cynamonu Pasta z ziaren wanilii Przygotowanie:...

czytaj post
Ogród w stylu angielskim – wszystko co musisz wiedzieć

Historia ogrodów angielskich sięga XVII wieku, kiedy powoli zaczęto odchodzić od tworzenia rygorystycznie zaplanowanych ogrodów barok...

czytaj post
Dieta śródziemnomorska – dlaczego warto jej spróbować?

Dieta śródziemnomorska oparta jest przede wszystkim na produktach takich jak warzywa, owoce, oliwa z oliwek, ryby i przetwory zbożowe. Są on...

czytaj post
Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem

Składniki: 400 g ugotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół 100 g mieszanki sałat

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności