• Czym zastąpić naczynie żaroodporne i czy warto?

    Lifestyle | 11.02.2025

    Czym zastąpić naczynie żaroodporne i czy warto?

    Chcesz przygotować coś w piekarniku, a nie masz odpowiednich narzędzi? Sprawdź, czym zastąpić naczynie żaroodporne i dowiedz się, czy warto z niego zrezygnować na stałe. Czy da się ograniczyć kuchenny asortyment?

    Czytaj więcej
  • Sznycelki cielęce z serem – delikatne mięso na obiad

    Przepisy | 10.02.2025

    Sznycelki cielęce z serem – delikatne mięso na obiad

    Sznycelki cielęce z serem to pyszne kotleciki z dodatkiem pysznego sera szwajcarskiego. Wybieraj do nich produkty najwyższej jakości, bo poprawią one znacznie smak dania. Możesz podawać je np. z ziemniakami, warzywami, czy kaszą. Są bardzo lubiane również przez najmłodszych.

    Czytaj więcej
  • Jak wyczyścić naczynie żaroodporne?

    Lifestyle | 10.02.2025

    Jak wyczyścić naczynie żaroodporne?

    Czy wiesz, jak wyczyścić naczynie żaroodporne? Sprawdź nasz poradnik krok po kroku. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę w trakcie czyszczenia naczyń tego typu i czego lepiej unikać.

    Czytaj więcej
  • Jakie naczynia żaroodporne wybrać?

    Lifestyle | 10.02.2025

    Jakie naczynia żaroodporne wybrać?

    Czy wiesz, jakie naczynia żaroodporne wybrać do swojego mieszkania i na co zwracać uwagę? Postaw na bezpieczne produkty wysokiej jakości i dowiedz się, do czego możesz je wykorzystać. Te wszechstronne naczynia do piekarnika na pewno sprawdzą się w Twoim domu.

    Czytaj więcej
  • Sos Cumberland – angielski, tradycyjny sos do mięs

    Przepisy | 07.02.2025

    Sos Cumberland – angielski, tradycyjny sos do mięs

    Sos Cumberland to tradycyjny sos angielski, podawany do mięs, np. dziczyzny czy królika. Jego nazwa wzięła się od nazwiska Jerzego V, króla Hanoweru, który przyjął je po abdykacji. Wykorzystaj do niego świeże lub zamrożone borówki. Przyda się również korzeń chrzanu. Opcjonalnie możesz doprawić sos imbirem bądź papryką (słodką lub ostrą). Podawaj go w pięknej porcelanie!

    Czytaj więcej
  • Kiedy sadzić mieczyki? Dowiedz się, jak je hodować

    W ogrodzie | 07.02.2025

    Kiedy sadzić mieczyki? Dowiedz się, jak je hodować

    Mogą być piękną ozdobą ogrodu, jednak aby naprawdę zachwycały, muszą dobrze rosnąć i bujnie kwitnąć. Kiedy sadzić mieczyki i w jaki sposób to robić? Poznaj tajniki hodowli tej rośliny na swoich rabatkach, czy też w donicach na balkonach.

    Czytaj więcej
  • Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino – połącz polską i włoską tradycję!

    Przepisy | 06.02.2025

    Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino – połącz polską i włoską tradycję!

    Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino łączą lokalny, polski przepis z włoską pastą na bazie cera camembert. Danie w stylu zero waste, wykończone orzechami laskowymi i posypane twardym serem dojrzewającym typu parmezan na pewno doskonale sprawdzi się na obiad w Twoim domu. Sprawdź przepis stworzony przez Kubę Korczaka. Do jego przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia.

    Czytaj więcej
  • Pizza bianca z karczochami – to połączenie smaków Cię zaskoczy

    Przepisy | 06.02.2025

    Pizza bianca z karczochami – to połączenie smaków Cię zaskoczy

    Pizza bianca z karczochami to połączenie naprawdę ciekawych smaków. Pamiętaj jedynie, aby sięgać po wysokiej jakości składniki – to one gwarantują niezwykły efekt. Do przygotowania pizzy przyda Ci się zestaw ostrych noży. Sprawdź przepis stworzony przez Adama Borowicza!

    Czytaj więcej
  • Kiedy sadzić bratki? Poradnik hodowli

    W ogrodzie | 06.02.2025

    Kiedy sadzić bratki? Poradnik hodowli

    Czy wiesz, kiedy sadzić bratki? Te rośliny ozdobne często hoduje się na rabatkach i w doniczkach balkonowych. Jednak można również używać ich jako kwiatów jadalnych, co sprawia, że ich zastosowanie jest naprawdę wszechstronne. Dowiedz się, jak rozpocząć ich hodowlę.

    Czytaj więcej
  • Lekka musaka – zapiekane danie na bazie bakłażanów

    Przepisy | 05.02.2025

    Lekka musaka – zapiekane danie na bazie bakłażanów

    Lekka musaka to zapiekane danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Jej podstawowe składniki to bakłażany oraz wysokiej jakości mięso mielone, w tym przypadku jagnięcina. Musaka to tradycyjne dla kuchni greckiej danie, które warto przygotować na rodzinny obiad.

    Czytaj więcej
  • Czekolada na Walentynki – wykorzystaj ją!

    Lifestyle | 05.02.2025

    Czekolada na Walentynki – wykorzystaj ją!

    Jest uwielbiana przez wielu i często spożywana przez cały rok. Jednak nie da się ukryć, że czekolada na Walentynki zyskuje więcej znaczeń. To nie tylko słodycz, ale również pobudzający zmysły afrodyzjak. Jak wykorzystać ją w tym czasie i co warto z niej przygotować?

    Czytaj więcej
  • Parówki z pieczarkami na ostro – kolacja, gdy brakuje pomysłu!

    Przepisy | 05.02.2025

    Parówki z pieczarkami na ostro – kolacja, gdy brakuje pomysłu!

    Parówki z pieczarkami na ostro to proste danie z patelni, które doskonale sprawdzi się, gdy nie masz szczególnego pomysłu na kolację. Do ich przygotowania sprawdzi się patelnia z nieprzywierającą powłoką. Jak zrobić je krok po kroku?

    Czytaj więcej