Blog | Gerlach
-
Przepisy | 16.07.2025
Carpaccio z ośmiornicy – ciekawa wersja popularnej przystawki
Carpaccio z ośmiornicy jest ciekawą przystawką. Możesz ją przygotować na specjalną okazję lub też – po prostu na co dzień (także na kolacje), jeśli lubisz owoce morza. Do jego przygotowania przyda Ci się duży garnek. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku!
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 16.07.2025
Ozdobne rośliny na pniu do ogrodu. Poznaj nasze inspiracje!
Jeśli chcesz nadać swojemu ogrodowi formy i przestrzeni, ozdobne rośliny na pniu mogą być naprawdę dobrym wyborem. Jakie gatunki warto wybrać? Jak uzyskać odpowiedni kształt roślin i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie?
Czytaj więcej -
Przepisy | 15.07.2025
Ryba z purée – szybki i pożywny obiad
Ryba z purée to pomysł na smażonego łososia z pysznymi warzywami. Połączenie ziemniaków i batatów jest naprawdę niezwykle smaczne – warto dać mu szansę. Do przygotowania dania przyda Ci się patelnia. Przepis stworzyła Agnieszka Dulewicz.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 15.07.2025
Imprezowe przekąski – co warto przygotować?
Jakie imprezowe przekąski warto przygotować przed rozpoczęciem przyjęcia? Sprawdź najlepsze pomysły i dowiedz się w jaki sposób warto je dobrać! Jakie składniki dobrze nadają się na zimną płytę, a jakie nie?
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 14.07.2025
Jakie odmiany róż posadzić w ogrodzie? Sprawdź najciekawsze
Te popularne kwiaty występują w bardzo wielu wariantach, nie tylko kolorystycznych. Jakie odmiany róż warto znać i jakie posadzić w ogrodzie? Dowiedz się, na co zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni rodzaj kwiatów dla siebie.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 11.07.2025
Mięso z rekina – czy można je jeść?
Mięso z rekina nie należy do popularnych i często wykorzystywanych w Polsce. Jednak istnieją kultury w których często się z niego korzysta. Czy można jeść mięso z rekina, jak smakuje i co można z niego zrobić? Gdzie kupić je w Polsce? Poznaj odpowiedzi na te pytania!
Czytaj więcej -
Przepisy | 10.07.2025
Wegańska fasolka na ostro – wyborna i sezonowa!
Wegańska fasolka na ostro pozwoli Ci na wykorzystanie sezonowego warzywa. Do jej stworzenia wykorzystasz patelnię z nieprzywierającą powłoką. To szybkie danie zostało opracowane przez Tomka Mędrka.
Czytaj więcej -
Przepisy | 10.07.2025
Yaki Udon z wołowiną – szybkie danie w azjatyckim stylu
Yaki Udon z wołowiną to szybkie w przygotowaniu i smaczne danie obiadowe prosto z Japonii. Do jego smażenia warto wykorzystać wok, ponieważ zapewni on najwyższy komfort pracy. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 10.07.2025
Byliny na słońce – jakie gatunki warto posadzić?
Jakie byliny na słońce będą najlepsze? Poznaj ciekawe gatunki, które warto posadzić w ogrodzie. Jakie cechy sprawiają, że są one odporne? W jaki sposób warto je dobierać? Stwórz piękną kompozycję!
Czytaj więcej -
Przepisy | 09.07.2025
Kunafa z ricottą – wyborne ciasto na bazie sera
Kunafa z rictottą to wariacja na temat tradycyjnego dania prosto z Bliskiego Wschodu. Do jej przygotowania możesz użyć okrągłej formy do pieczenia. Pamiętaj, że tego typu wypieki idealnie komponują się z pistacjami! Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 09.07.2025
Jaki garnek do piekarnika? Sprawdź, jaki wybrać!
Czy wiesz, jaki garnek do piekarnika będzie się sprawdzał? Dowiedz się, który model wybrać. Sprawdź, jakich materiałów unikać i jakie będą się dobrze sprawdzać. Czy pokrywki ze szkła hartowanego również mogą być użytkowane w piekarniku?
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 08.07.2025
Rośliny do ogrodu japońskiego – jakie wybrać?
Taka przestrzeń łączy w sobie harmonię i minimalizm. Jakie rośliny do ogrodu japońskiego wybrać, aby stworzyć wyjątkowe miejsce, w którym będziesz się czuć dobrze. Poznaj najciekawsze gatunki, które możesz swobodnie sadzić w polskim klimacie!
Czytaj więcej