• Grecka zupa jajeczno-cytrynowa – poczuj orzeźwiający smak południa

    Przepisy | 12.02.2025

    Grecka zupa jajeczno-cytrynowa – poczuj orzeźwiający smak południa

    Grecka zupa jajeczno-cytrynowa to jedna z najpopularniejszych zup właśnie z tego regionu. Jest naprawdę łatwa w przygotowaniu. Możesz stworzyć ją na bazie rosołu stworzonego poprzedniego dnia.

    Czytaj więcej
  • Jak przechowywać dynię?

    Lifestyle | 12.02.2025

    Jak przechowywać dynię?

    Czy wiesz, jak przechowywać dynię w domu? To warzywo może dość długo leżeć, jednak aby zachowało świeżość na dłużej, warto pamiętać o kilku kwestiach. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę, jak wydłużyć jej trwałość oraz jakie miejsce w kuchni wybrać.

    Czytaj więcej
  • Karpatka z melonem – jak ją zrobić?

    Przepisy | 11.02.2025

    Karpatka z melonem – jak ją zrobić?

    Karpatka z melonem to tradycyjne ciasto z owocowym twistem. Przygotowanie ciasta parzonego wcale nie jest trudne i warto chociaż raz spróbować je przygotować. To doskonała propozycja zarówno na letnie przyjęcia, jak i na wczesnowiosenne spotkania ze znajomymi. Świeży smak melona ożywi budyniowy krem i sprawi, że karpatka będzie smakowała jeszcze lepiej. Do jej przygotowania wykorzystaj formy do pieczenia.

    Czytaj więcej
  • Obiad w naczyniu żaroodpornym – TOP10 naszych propozycji!

    Lifestyle | 11.02.2025

    Obiad w naczyniu żaroodpornym – TOP10 naszych propozycji!

    Obiad w naczyniu żaroodpornym może być naprawdę szybki w przygotowaniu i smaczny. Poznaj nasze TOP10 propozycji i przygotuj smaczne danie dla swoich bliskich.

    Czytaj więcej
  • Czym zastąpić naczynie żaroodporne i czy warto?

    Lifestyle | 11.02.2025

    Czym zastąpić naczynie żaroodporne i czy warto?

    Chcesz przygotować coś w piekarniku, a nie masz odpowiednich narzędzi? Sprawdź, czym zastąpić naczynie żaroodporne i dowiedz się, czy warto z niego zrezygnować na stałe. Czy da się ograniczyć kuchenny asortyment?

    Czytaj więcej
  • Sznycelki cielęce z serem – delikatne mięso na obiad

    Przepisy | 10.02.2025

    Sznycelki cielęce z serem – delikatne mięso na obiad

    Sznycelki cielęce z serem to pyszne kotleciki z dodatkiem pysznego sera szwajcarskiego. Wybieraj do nich produkty najwyższej jakości, bo poprawią one znacznie smak dania. Możesz podawać je np. z ziemniakami, warzywami, czy kaszą. Są bardzo lubiane również przez najmłodszych.

    Czytaj więcej
  • Jak wyczyścić naczynie żaroodporne?

    Lifestyle | 10.02.2025

    Jak wyczyścić naczynie żaroodporne?

    Czy wiesz, jak wyczyścić naczynie żaroodporne? Sprawdź nasz poradnik krok po kroku. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę w trakcie czyszczenia naczyń tego typu i czego lepiej unikać.

    Czytaj więcej
  • Jakie naczynia żaroodporne wybrać?

    Lifestyle | 10.02.2025

    Jakie naczynia żaroodporne wybrać?

    Czy wiesz, jakie naczynia żaroodporne wybrać do swojego mieszkania i na co zwracać uwagę? Postaw na bezpieczne produkty wysokiej jakości i dowiedz się, do czego możesz je wykorzystać. Te wszechstronne naczynia do piekarnika na pewno sprawdzą się w Twoim domu.

    Czytaj więcej
  • Sos Cumberland – angielski, tradycyjny sos do mięs

    Przepisy | 07.02.2025

    Sos Cumberland – angielski, tradycyjny sos do mięs

    Sos Cumberland to tradycyjny sos angielski, podawany do mięs, np. dziczyzny czy królika. Jego nazwa wzięła się od nazwiska Jerzego V, króla Hanoweru, który przyjął je po abdykacji. Wykorzystaj do niego świeże lub zamrożone borówki. Przyda się również korzeń chrzanu. Opcjonalnie możesz doprawić sos imbirem bądź papryką (słodką lub ostrą). Podawaj go w pięknej porcelanie!

    Czytaj więcej
  • Kiedy sadzić mieczyki? Dowiedz się, jak je hodować

    W ogrodzie | 07.02.2025

    Kiedy sadzić mieczyki? Dowiedz się, jak je hodować

    Mogą być piękną ozdobą ogrodu, jednak aby naprawdę zachwycały, muszą dobrze rosnąć i bujnie kwitnąć. Kiedy sadzić mieczyki i w jaki sposób to robić? Poznaj tajniki hodowli tej rośliny na swoich rabatkach, czy też w donicach na balkonach.

    Czytaj więcej
  • Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino – połącz polską i włoską tradycję!

    Przepisy | 06.02.2025

    Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino – połącz polską i włoską tradycję!

    Śląskie kluseczki z aglio olio e peperoncino łączą lokalny, polski przepis z włoską pastą na bazie cera camembert. Danie w stylu zero waste, wykończone orzechami laskowymi i posypane twardym serem dojrzewającym typu parmezan na pewno doskonale sprawdzi się na obiad w Twoim domu. Sprawdź przepis stworzony przez Kubę Korczaka. Do jego przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia.

    Czytaj więcej
  • Pizza bianca z karczochami – to połączenie smaków Cię zaskoczy

    Przepisy | 06.02.2025

    Pizza bianca z karczochami – to połączenie smaków Cię zaskoczy

    Pizza bianca z karczochami to połączenie naprawdę ciekawych smaków. Pamiętaj jedynie, aby sięgać po wysokiej jakości składniki – to one gwarantują niezwykły efekt. Do przygotowania pizzy przyda Ci się zestaw ostrych noży. Sprawdź przepis stworzony przez Adama Borowicza!

    Czytaj więcej