-
Przepisy | 30.04.2025
Fasolka szparagowa z chorizo i ziołami – szybkie danie z patelni
Fasolka szparagowa z chorizo i ziołami to pomysł na szybkie w przygotowaniu, obiadowe danie, inspirowanie hiszpańskimi smakami. Jak ją przygotować krok po kroku? Poznaj przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do przygotowania fasolki z chorizo przyda Ci się wygodna, duża patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 30.04.2025
Jak uprawiać żurawinę w ogródku? Jak sadzić i dbać?
Czy wiesz, jak uprawiać żurawinę w ogródku, tak aby mieć jak największe zbiory? Dowiedz się, jak sadzić i dbać oraz jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać. Na co zwrócić uwagę, jaką glebę i stanowisko wybrać? Uprawa tej rośliny nie jest trudna!
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 29.04.2025
Jak przekopać ogródek z obornikiem?
Czy wiesz, jak przekopać ogródek z obornikiem, tak aby wzbogacić glebę i aby Twoje rośliny rosły jak najlepiej? Dowiedz się, przy jakich roślinach tego rodzaju nawóz jest najlepszy oraz w którym momencie wzrostu należy go wykorzystać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.04.2025
Ptysie pistacjowe – wyśmienity deser na cieście parzonym
Ptysie pistacjowe wykonuje się na cieście parzonym. Po ich wypieczeniu nadziewa się je słodkim kremem i polewa czekoladą, co tworzy naprawdę wyjątkowe połączenie smaków. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się zestaw garnków.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 28.04.2025
Jak urządzić mały ogródek kwiatowy?
Czy wiesz, jak urządzić mały ogródek kwiatowy, aby przez cały sezon zachwycał swoim wyglądem? Sprawdź nasze rady i stwórz wyjątkowe miejsce, w którym odpoczywanie będzie czystą przyjemnością. Dowiedz się też, jakie akcesoria ogrodowe warto mieć pod ręką, aby móc odpowiednio zadbać o swoje miejsce.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.04.2025
Tagliatelle ze szpinakiem i serowym sosem – jak przygotować na obiad?
Tagliatelle ze szpinakiem i serowym sosem jest aksamitny i pełen smaku. Kluczową rolę w potrawie pełni ser taleggio, niezbyt często używany w polskiej kuchni. To półmiękki ser podpuszczkowy, o słodkawym i delikatnym smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 25.04.2025
Tagliatelle z sosem krewetkowym – aromatyczne i smaczne!
Tagiatelle z sosem krewetkowym jest niezwykle aromatyczne, a przy tym dość proste w przygotowaniu. Sprawdź, jak przygotować to danie, na które przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się patelnia.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 25.04.2025
Kiedy przekopywać ogródek? Sprawdź!
Czy wiesz, kiedy przekopywać ogródek? To może się przydać nie tylko przed przygotowaniem grządek. Dlaczego to ważna czynność? Jakie akcesoria ogrodowe warto wówczas wykorzystać? Sprawdź nasze porady i stwórz piękny ogród.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.04.2025
Czereśnie – sprawdź kiedy i jak je sadzić!
Sprawdź, kiedy posadzić czereśnie i jak to zrobić. Te owocowe drzewa nie tylko pozwolą Ci na stworzenie pysznych zapasów, ale również zapewnią cień i pozytywnie wpłyną na bioróżnorodność Twojego ogrodu. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę w czasie wsadzania oraz jakie akcesoria ogrodowe mogą Ci się przydać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 24.04.2025
Tagliatelle z sosem paprykowym i kurczakiem – kolorowe i smaczne danie
Tagliatelle z sosem paprykowym i kurczakiem jest daniem prostym w przygotowaniu, które idealnie sprawdzi się na obiad, także w tygodniu. Świeży, duszony kurczak, kolorowa papryka oraz długi makaron sprawiają, że smakuje i prezentuje się naprawdę wspaniale.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 24.04.2025
Tulipany – kiedy i jak sadzić? Podpowiadamy!
Kiedy sadzi się tulipany? Dowiedz się, jak sprawić, by te popularne rośliny cebulkowe pięknie rosły. Poznaj ciekawe odmiany i dowiedz się, jakie akcesoria ogrodowe będą potrzebne, aby o nie odpowiednio zadbać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 23.04.2025
Orzechowe roladki z bakłażanów – idealne na zimno!
Orzechowe roladki z bakłażanów to idealna propozycja na danie serwowane na zimno, np. w trakcie przyjęcia. Do ich stworzenia przydadzą Ci się ostre noże. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej