-
Przepisy | 20.03.2025
Paprykarz z kurczaka – duszone i aromatyczne mięso
Paprykarz z kurczaka to przepis na kurę z piekarnika z pysznym sosem. Jest dość prosty w przygotowaniu i można podawać go na wiele sposobów, np. z frytkami, kaszą czy z ryżem. Do przepisu najlepiej użyć masła klarowanego, które nada daniu idealnego smaku.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 20.03.2025
Bazylia w doniczce – jak hodować ją w domu?
Bazylia w doniczce może zapewnić Ci stały dostęp do jej aromatycznych, świeżych liści. Dlaczego warto mieć ją na swoim parapecie i w jaki sposób zadbać o to, by dobrze rosła? Poznaj nasze porady i ciesz się nią przez cały rok.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 19.03.2025
Szczypiorek z cebuli – jak go wyhodować?
Szczypiorek z cebuli wyhodujesz nawet w doniczce na parapecie – nie potrzebujesz do tego ogródka! Jak to jednak zrobić i o czym warto pamiętać? Sprawdź nasze porady i ciesz się świeżymi ziołami na co dzień.
Czytaj więcej -
Przepisy | 19.03.2025
Gulasz z indyka – lekki, ale sycący obiad
Gulasz z indyka łączy w sobie delikatne mięso z bogatym smakiem. Warzywa nadają potrawie naturalnej słodyczy, a aromatyczne przyprawy idealnie dopełniają całość.
Czytaj więcej -
Przepisy | 19.03.2025
Zupa krem z pieczonych ziemniaków – zrób ją w garnku żeliwnym!
Zupa krem z pieczonych ziemniaków jest aromatyczna, sycąca i pyszna. Przygotuj ją według przepisu Agnieszki Dulewicz. Do jej przygotowania wykorzystaj garnek żeliwny, lub – jeśli tak preferujesz – wygodne naczynie żaroodporne z wytrzymałego szkła borokrzemowego. To dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza jeśli masz pod ręką trochę bulionu.
Czytaj więcej -
Aktualności | 14.03.2025
Poznaj szklanki termiczne FLOW – nowość, która doskonale uzupełnia naszą ofertę szkła stołowego!
Wykonane ze szkła borowego szklanki termiczne FLOW pozwalają na serwowanie ciepłych i zimnych napojów, a konstrukcja double wall chroni dłonie przed poparzeniem przy dotykaniu ścianek.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 12.03.2025
Prezent na Wielkanoc dla nauczyciela – co możesz mu podarować?
Jaki prezent na Wielkanoc dla nauczyciela przygotować? Drobny upominek od ucznia lub całej klasy na pewno sprawi mu dużo radości. Warto jednak odpowiednio go dobrać. Na co zwrócić uwagę, kupując podarunek dla pedagoga? Poznaj nasze pomysły i zainspiruj się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 11.03.2025
Zupa z marchewki i fasolki szparagowej – pyszne danie na rosole
Zupa z marchewki i fasolki szparagowej jest naprawdę pożywna i rozgrzewająca. Do jej stworzenia będzie potrzebny wywar mięsny. Możesz zastąpić go warzywnym, jeśli preferujesz wersję wegetariańską, jednak wtedy nie będzie tak aromatyczny i smaczny.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 11.03.2025
Co siać w marcu? Posadź warzywa i rośliny ozdobne
Gdy zaczyna się wiosna, a świat powoli budzi się do życia, warto pomyśleć o swoim ogrodzie. Co siać w marcu, aby uzyskać jak najlepsze plony? Dowiedz się, jakie rozsady przygotować i jakie nasiona warto od razu wsadzić do gruntu.
Czytaj więcej -
Przepisy | 10.03.2025
Tagliatelle z letnim sosem – przygotuj na obiad!
Tagliatelle z letnim sosem to przepis na pyszny domowy makaron. Jest zaskakująco prosty w przygotowaniu! Podaj go z sosem na zimno. Dzięki temu stworzysz danie idealne na cieple dni.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 10.03.2025
Jak przechowywać zakwas z buraków?
Czy wiesz, jak przechowywać zakwas z buraków? Ten płyn może być zarówno świetnym napojem, jak i bazą do zup. Sprawdź, gdzie schować go w kuchni, jak długo może stać i czy można go mrozić.
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.03.2025
Klasyczne śledzie w śmietanie – musisz je przygotować!
Klasyczne śledzie w śmietanie to klasyczny przepis, którego nie może zabraknąć na polskim stole w trakcie ważnych uroczystości. Jest prosty w przygotowaniu i jednocześnie zachwyca każdego miłośnika ryb.
Czytaj więcej