-
Lifestyle | 30.01.2025
Kolacja walentynkowa w domu – jak ją zorganizować?
Kolacja walentynkowa to dla wielu osób okazja do wspólnego spędzenia czasu przy dobrym jedzeniu. Jak ją jednak zorganizować? Spędź ten czas we dwoje lub wraz z rodziną, aby wspólnie celebrować wzajemną miłość.
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.01.2025
Zupa grzybowa z łazankami – prawdziwy domowy przysmak!
Zupa grzybowa z łazankami to propozycja przygotowana we współpracy z Pracownią Smaku na smaczny obiad, do którego przygotowania warto przygotować naprawdę sporą ilość grzybów. Jest aromantyczna i pełna smaku. Do tego przepisu przyda Ci się duży garnek o pojemności co najmniej 5 l.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 29.01.2025
Desery na walentynki – co przygotować?
Własnoręcznie przygotowane desery na walentynki to doskonały pomysł, aby umilić dzień wszystkim swoim bliskim, nie tylko sympatii. Co przygotować na 14 lutego? Poznaj nasze propozycje i zainspiruj się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.01.2025
Pisaladerie – francuska „pizza” krok po kroku
Pisaladerie to danie z kuchni francuskiej, które przypomina nieco pizzę. Jest naprawdę wiekowe: pierwsze wspomnienia na jego temat pochodzą z Prowansji z IX wieku! Sprawdź, jak je przygotować według przepisu stworzonego we współpracy z Pracownią Smaku. Do przygotowania składników przydadzą Ci się ostre noże.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 29.01.2025
Jak siać rzodkiewki?
Czy wiesz, jak siać rzodkiewki? Sprawdź, jak przygotować uprawę tej rośliny w swoim ogródku lub w doniczce. Dowiedz się, ile trwa okres wegetacji oraz jaka gleba będzie dla nich idealna. Wybierz też odpowiednią odmianę dla siebie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.01.2025
Pulpety z mięsa wieprzowego – prosty i smaczny przepis
Pulpety z mięsa wieprzowego przygotowuje się z mięsa mielonego. Jeśli jednak możesz sobie na to pozwolić, przygotuj je samodzielnie. Dzięki temu zyskasz pewność, że to powstało z najlepszej jakości produktu, a nie z odrzutów.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 28.01.2025
Wiosenny plan sadzenia warzyw – od czego zacząć?
Przygotuj się na wiosnę i poznaj nasz wiosenny plan sadzenia warzyw. Zaplanuj ogrodowe prace i ciesz się plonami przez cały rok. Co sadzić w marcu, a z czym lepiej zaczekać na późniejsze miesiące? Na co zwrócić uwagę, by Twoje rośliny dobrze rosły?
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.01.2025
Pasztet z soczewicy – propozycja bez zapiekania!
Pasztet z soczewicy to propozycja na pasztet bez zapiekania, który przygotujesz tylko z niewielkim dodatkiem mięsa. Stworzenie go nie zajmie dużo czasu, a idealnie pasuje do różnych kanapek. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Wcześniej przygotuj blender, wygodną patelnię oraz garnek.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 28.01.2025
Jakie są odmiany ziemniaków? Gotuj smaczniej!
Czy wiesz, jakie są odmiany ziemniaków? Istnieje ich naprawdę wiele, a każda ma nieco inne właściwości, przez co nadają się do różnych zadań. Poznaj je i dowiedz się, jaki typ ziemniaków sprawdzi się najlepiej do dania, które chcesz przygotowywać.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.01.2025
Paprykarz cielęcy – pomysł na delikatne duszone mięso
Paprykarz cielęcy jest daniem, które łatwo przygotować, jednak które wymaga odrobiny czasu poświęconego na samo gotowanie mięsa. Jednak jest naprawdę wyjątkowo smaczne, dlatego warto je przygotować. Wyjątkowego smaku nadaje dodatek mielonej papryki, od której potrawa wzięła swoją nazwę.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.01.2025
Jajecznica na parze – jak ją zrobić?
Jajecznica na parze to przepis na pyszną i puszystą jajecznicę. Jeśli chcesz stworzyć wyjątkowe śniadanie, koniecznie musisz spróbować ją przyrządzić.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 27.01.2025
Jak podać pieczarki do obiadu?
Czy wiesz, jak podać pieczarki do obiadu? Poznaj nasze propozycje na dania na ich bazie oraz dowiedz się, w jaki sposób możesz je serwować, by efektownie wyglądały na stole. Dzięki tym propozycjom Twoja codzienna kuchnia stanie się ciekawsza i naprawdę pyszna.
Czytaj więcej