• Gzik na dziko – wyśmienity przepis z dzikimi ziołami i kwiatami

    Przepisy | 09.08.2024

    Gzik na dziko – wyśmienity przepis z dzikimi ziołami i kwiatami

    Gzik na dziko to idealne danie z ogniska. Ziemniaki z serem oraz ziołami smakują wyśmienicie, zwłaszcza w plenerze. Sprawdź przepis stworzony przez Kubę Korczaka. Do jego wykonania przydadzą Ci się akcesoria, takie jak tasak do ziół oraz obieraczka do warzyw.

    Czytaj więcej
  • Jak ustawić kieliszki w witrynie?

    Lifestyle | 09.08.2024

    Jak ustawić kieliszki w witrynie?

    Czy wiesz, jak ustawić kieliszki w witrynie? Sprawdź, jak stworzyć elegancką kompozycję, która nie tylko będzie elegancko wyglądać, ale również ułatwi Ci sięganie po kieliszki na co dzień. Dlaczego takie miejsce jest dobre do ustawiania szkła?

    Czytaj więcej
  • Bánh mì – bagietka w wietnamskim stylu

    Przepisy | 08.08.2024

    Bánh mì – bagietka w wietnamskim stylu

    Bánh mì to pyszna bagietka w wietnamskim stylu, która zachwyci Cię swoim bogactwem smaku. Sprawdź, jak ją przygotować! To doskonała propozycja na lunch lub kolacje. Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się rondelek.

    Czytaj więcej
  • Jak podać jajka na stół?

    Lifestyle | 08.08.2024

    Jak podać jajka na stół?

    Czy wiesz, jak podać jajka na stół? Sprawdź nasze propozycje na to, aby je w piękny sposób zaprezentować. Na co warto zwrócić uwagę i jakie jajka przygotować? Ile jajek powinno przypadać na osobę?

    Czytaj więcej
  • Jak zapakować kieliszki na prezent?

    Prezenty i Grawer | 08.08.2024

    Jak zapakować kieliszki na prezent?

    Czy wiesz, jak zapakować kieliszki na prezent tak? To nie jest wcale trudne! Sprawdź, co warto przygotować i zainspiruj się, tworząc wyjątkową kompozycję. W końcu prezent to nie tylko jego zawartość, ale również Twoje zaangażowanie włożone w jego przygotowanie.

    Czytaj więcej
  • Gỏi cuốn ze smażonymi krewetkami – spring rollsy po wietnamsku

    Przepisy | 08.08.2024

    Gỏi cuốn ze smażonymi krewetkami – spring rollsy po wietnamsku

    Gỏi cuốn ze smażonymi krewetkami to propozycja na danie prosto z wietnamskiej kuchni. To rodzaj sajgonek, czy też spring rollsów. Połączenie krewetek z papierem ryżowym i warzywami oraz pysznym sosem to naprawdę coś wyjątkowego! Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się wygodna patelnia.

    Czytaj więcej
  • Jakie wino do kaczki?

    Lifestyle | 07.08.2024

    Jakie wino do kaczki?

    Jakie wino podaje się do kaczki i dlaczego? Dowiedz się, jak serwować ten trunek do różnego rodzaju mięs. Stwórz aromatyczny obiad, którego smaki doskonale się komponują i zapadają w pamięć na dłużej.

    Czytaj więcej
  • Tagliatelle – domowy makaron we włoskim stylu

    Przepisy | 07.08.2024

    Tagliatelle – domowy makaron we włoskim stylu

    Tagiatelle to klasyczny, włoski makaron, który dodaje się często do cięższych sosów na bazie mięs i nie tylko. Sprawdź, jak go przygotować! Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się ostry nóż, dzięki któremu pokroisz masę na odpowiedniej wielkości makaron.

    Czytaj więcej
  • Jakie kieliszki do Bordeaux?

    Lifestyle | 07.08.2024

    Jakie kieliszki do Bordeaux?

    Wina z regionu Bordeaux są znane przez swoją wysoką jakość. Czy wiesz jednak w jaki sposób je podać? Dowiedz się, jakie kieliszki do Bordeaux sprawdzą się najlepiej oraz dlaczego warto zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału zostały wykonane.

    Czytaj więcej
  • Quesadilla – pyszna przystawka lub kolacja z Meksyku

    Przepisy | 06.08.2024

    Quesadilla – pyszna przystawka lub kolacja z Meksyku

    Quesadilla przez swoją formę sprawdza się doskonale zarówno jako przystawka, jak i kolacja. Jak ją przygotować? Sprawdź, jak ją przygotować! Przyda Ci się do tego wygodna patelnia z nieprzywierającą powłoką. Przepis został stworzony przy współpracy z Pracownią Smaku.

    Czytaj więcej
  • Jak ładnie podać tatara na stół?

    Lifestyle | 06.08.2024

    Jak ładnie podać tatara na stół?

    Tatar to wyśmienita przystawka, która ma niejednego miłośnika. Jak jednak go podać tak, by zrobił wrażenie na Twoich gościach? Dowiedz się, jak go zaprezentować, zależnie od okazji. Na co zwrócić uwagę w trakcie serwowania tego typu dań?

    Czytaj więcej
  • Tostada z guacamole oraz krewetką – zainspiruj się meksykańskim jedzeniem!

    Przepisy | 05.08.2024

    Tostada z guacamole oraz krewetką – zainspiruj się meksykańskim jedzeniem!

    Tostada z guacamole oraz krewetką świetnie sprawdzi się jako śniadanie, kolacja lub przystawka w trakcie przyjęcia. Sprawdź przepis, który powstał we współpracy z Pracownią Smaku. Do jego przygotowania przyda Ci się komplet ostrych noży.

    Czytaj więcej