-
W ogrodzie | 06.02.2025
Kiedy sadzić bratki? Poradnik hodowli
Czy wiesz, kiedy sadzić bratki? Te rośliny ozdobne często hoduje się na rabatkach i w doniczkach balkonowych. Jednak można również używać ich jako kwiatów jadalnych, co sprawia, że ich zastosowanie jest naprawdę wszechstronne. Dowiedz się, jak rozpocząć ich hodowlę.
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.02.2025
Lekka musaka – zapiekane danie na bazie bakłażanów
Lekka musaka to zapiekane danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Jej podstawowe składniki to bakłażany oraz wysokiej jakości mięso mielone, w tym przypadku jagnięcina. Musaka to tradycyjne dla kuchni greckiej danie, które warto przygotować na rodzinny obiad.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 05.02.2025
Czekolada na Walentynki – wykorzystaj ją!
Jest uwielbiana przez wielu i często spożywana przez cały rok. Jednak nie da się ukryć, że czekolada na Walentynki zyskuje więcej znaczeń. To nie tylko słodycz, ale również pobudzający zmysły afrodyzjak. Jak wykorzystać ją w tym czasie i co warto z niej przygotować?
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.02.2025
Parówki z pieczarkami na ostro – kolacja, gdy brakuje pomysłu!
Parówki z pieczarkami na ostro to proste danie z patelni, które doskonale sprawdzi się, gdy nie masz szczególnego pomysłu na kolację. Do ich przygotowania sprawdzi się patelnia z nieprzywierającą powłoką. Jak zrobić je krok po kroku?
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 04.02.2025
Jak sadzić maliny?
Ten krzew daje słodkie owoce, które są prawdziwym smakiem lata. Jak sadzić maliny, aby dobrze rosły i dawały dobry plon? Poznaj nasz poradnik krok po kroku i dowiedz się, kiedy to robić, jaką glebę wybrać oraz w jakich odległościach od siebie umieszczać sadzonki.
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.02.2025
Pikantny stek z jelenia – smak tkwi w prostocie!
Pikantny stek z jelenia to doskonałe danie na szczególne okazje, do którego stworzenia nie potrzebujesz bardzo dużego doświadczenia kulinarnego. Możesz przygotować je na wiele sposobów, np. używając patelni, bądź grilla. Ponieważ mięso z jelenia już samo w sobie jest wyjątkową w smaku dziczyzną, nie wymaga nadmiernego przyprawiania. Smak podkreśli jednak odrobina masła, sól oraz ostra papryka.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 03.02.2025
Pomysł na Walentynki – jak spędzić ten dzień?
Czy wiesz, co zorganizować 14 lutego, aby ten dzień był dla Ciebie i bliskich Ci osób wyjątkowy? Dobry pomysł na walentynki to podstawa – dzięki niemu stworzysz odpowiednią atmosferę i sprawisz, że bliskie Ci osoby poczują się naprawdę docenione. Poznaj nasze pomysły i zainspiruj się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.02.2025
Grzanka z burratą – idealne połączenie smaków
Grzanka z burratą jest chrupiąca i idealnie łączy w sobie smak sera z pesto, słodkim smakiem miodu i pomidorów. Sprawdź przepis na to śniadanie stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do jej przygotowania na pewno przyda Ci się patelnia z nieprzywierającą powłoką.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 31.01.2025
Jak sadzić cebulę? Krok po kroku
Czy wiesz, jak sadzić cebulę? Dowiedz się, kiedy to zrobić i jak odpowiednio dobrać glebę, by zadbać o jej odpowiedni wzrost. Ciesz się zdrowymi warzywami, które wyhodujesz samodzielnie. Sprawdź też, jakie odmiany cebuli warto posadzić w swoim ogrodzie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.01.2025
Klasyczna szakszuka – śniadanie prosto z patelni
Klasyczna szakszuka według przepisu przygotowanego przez Pracownię Smaku to naprawdę smaczny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak zrobić ją krok po kroku. Przyda Ci się do tego dobrej jakości patelnia, na której od razu ją zaserwujesz.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 30.01.2025
Jak sadzić truskawki?
Czy wiesz, jak sadzić truskawki w swoim ogrodzie? Sprawdź, kiedy to zrobić, jakie miejsce i jaką glebę wybrać oraz na jakie odmiany postawić, a następnie ciesz się swoimi zbiorami. Poznaj tajniki hodowli tych roślin.
Czytaj więcej -
Przepisy | 30.01.2025
Pieczone pomidory po prowansalsku – jako chrupiące grzanki!
Pieczone pomidory po prowansalsku, podane na tostowanym chlebie, są naprawdę aromatyczne. Chrupiące pieczywo idealnie łączy się z miękkimi warzywami. Przepis został przygotowany we współpracy z Pracownią Smaku. Aby go przygotować, przyda Ci się patelnia.
Czytaj więcej