• Małże po tarentyńsku z N’Dują – włoski przysmak z owoców morza

    Przepisy | 26.06.2024

    Małże po tarentyńsku z N’Dują – włoski przysmak z owoców morza

    Małże po tarentyńsku z N’Dują to owoce morza z pikantną, włoską kiełbasą. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku! Sprawdź krok po kroku jak przygotować to danie. Do gotowania na pewno przyda Ci się zestaw garnków.

    Czytaj więcej
  • Co można myć w zmywarce?

    Lifestyle | 26.06.2024

    Co można myć w zmywarce?

    Jakie produkty można myć w zmywarce? Sprawdź, co możesz umyć i dlaczego nie wszystkie produkty nadają się do mycia w ten sposób. Czy Twoje patelnie i garnki możesz czyścić w zmywarce, czy lepiej robić to ręcznie?

    Czytaj więcej
  • Sałatka z zielonych szparagów z pesto – świetna na lunch!

    Przepisy | 25.06.2024

    Sałatka z zielonych szparagów z pesto – świetna na lunch!

    Sałatka z zielonych szparagów z pesto to naprawdę pyszne, sezonowe danie, które doskonale sprawdzi się na lunch. Sprawdź przepis przygotowany we współpracy z Pracownią Smaku. Do przygotowania przyda Ci się ostry nóż.

    Czytaj więcej
  • Drobny upominek na ślub – co wręczyć młodej parze?

    Prezenty i Grawer | 25.06.2024

    Drobny upominek na ślub – co wręczyć młodej parze?

    Jaki drobny upominek na ślub wręczyć młodej parze? Taki podarunek może być dodatkiem do koperty z gotówką czy do bony, bądź też może świetnie sprawdzić się jako prezent dla pary, która nie chce przyjmować większych prezentów. Co warto wybrać i co się sprawdzi świeżo upieczonemu małżeństwu na nowej drodze życia?

    Czytaj więcej
  • Elegancki tatar wołowy – przepis według Pracowni Smaku

    Przepisy | 25.06.2024

    Elegancki tatar wołowy – przepis według Pracowni Smaku

    Elegancki tatar wołowy często jest podawany jako przystawka. Sprawdź przepis na niego przygotowany przez Pracownię Smaku. Do jego stworzenia przyda Ci się wygodny i ostry nóż. Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na wysoką jakość mięsa, z którego jest wykonywany tatar – podaje się go na surowo, dlatego jest to absolutnie kluczowe.

    Czytaj więcej
  • Rejs statkiem wycieczkowym – co ze sobą zabrać?

    Lifestyle | 24.06.2024

    Rejs statkiem wycieczkowym – co ze sobą zabrać?

    Co zabrać ze sobą w rejs statkiem wycieczkowym? Sprawdź, o czym warto pamiętać, nim wybierzesz się na wakacje. Jakie dokumenty należy zapakować i jakie użyteczne przedmioty zapakować do swojego bagażu?

    Czytaj więcej
  • Wietnamska zupa Pho Bo Hanoi – jak przygotować przepis?

    Przepisy | 24.06.2024

    Wietnamska zupa Pho Bo Hanoi – jak przygotować przepis?

    Wietnamska zupa Pho Bo Hanoi jest intensywna i naprawdę smaczna. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Do stworzenia takiego obiadu przyda Ci się wygodny garnek oraz trochę czasu na przygotowanie bulionu.

    Czytaj więcej
  • Philly Cheesesteak, czyli kanapka filadelfijska – przepis

    Przepisy | 20.06.2024

    Philly Cheesesteak, czyli kanapka filadelfijska – przepis

    Philli cheesesteak to kanapka filadelfijska, która została wymyślona w latach 30. XX-wieku przez dwójkę braci. Pat i Harry Olivieri z restauracji Pat’s King of Steaks zostali dzięki niej zapamiętani do dzisiaj. Sprawdź przepis na to danie przygotowany we współpracy z Pracownią Smaku. Do przygotowania tego dania przyda Ci się wygodna, duża patelnia.

    Czytaj więcej
  • Co jadało się w Noc Kupały? Poznaj dawne zwyczaje!

    Lifestyle | 20.06.2024

    Co jadało się w Noc Kupały? Poznaj dawne zwyczaje!

    Noc Kupały to święto przesilenia letniego obchodzone przez dawnych Słowian. Było to jedno z najważniejszych wydarzeń w ciągu całego roku. Co jadało się w Noc Kupały? Z czym były związane przygotowywane posiłki? Sprawdź!

    Czytaj więcej
  • Brioszka – francuskie słodkie pieczywo

    Przepisy | 20.06.2024

    Brioszka – francuskie słodkie pieczywo

    Brioszka to lekko słodkie pieczywo francuskiego pochodzenia. Doskonale sprawdza się na śniadanie, lub jako dodatek do kawy czy herbaty. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku! Do przygotowania tego pieczywa przyda Ci się foremka do pieczenia w prostokątnym kształcie (tzw. keksówka).

    Czytaj więcej
  • Tatar z tuńczyka – pełny smaku przepis

    Przepisy | 19.06.2024

    Tatar z tuńczyka – pełny smaku przepis

    Tatar z tuńczyka to przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku. Pełen smaku, zachwyci nawet tych, którzy na co dzień nie przepadają za rybami. Sprawdź, jak przygotować go krok po kroku. Do stworzenia dania przyda Ci się niski garnek oraz komplet ostrych noży.

    Czytaj więcej
  • Jak nakryć stół do kawy i ciasta, czyli do deseru?

    Lifestyle | 19.06.2024

    Jak nakryć stół do kawy i ciasta, czyli do deseru?

    Czy wiesz, jak nakryć stół do ciasta, czyli do deseru dla siebie oraz bliskich? To wcale nie jest trudne! Poznaj zasady nakrywania stołu, dowiedz się jak dobrać talerze i widelczyki, a także poznaj ciekawe propozycje na wyjątkowe dekoracje.

    Czytaj więcej