-
Lifestyle | 05.06.2024
Jak oszczędzać na jedzeniu? Gotuj taniej i nie marnuj!
Czy wiesz, jak oszczędzać na jedzeniu? Poznaj nasze tipy, dzięki którym będziesz gotować taniej i ograniczysz marnowanie żywności. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę w trakcie codziennego przygotowywania posiłków.
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.06.2024
Schab sztygarski – pomysł na pyszne, nadziewane mięso
Schab sztygarski to nic innego, jak schab nadziewany kiełbasą lub parówką. Dzięki temu zyskuje charakterystyczny smak i aromat. Do jego przygotowania przyda się odrobina rosołu, dzięki któremu podkreślisz jeszcze bardziej wyjątkowość dania. Gotując, staraj się używać wyłącznie najwyższej jakości produktów, np. pochodzenia ekologicznego.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 05.06.2024
Prezent dla przyjaciółki – najlepsze propozycje do domu i nie tylko
Prezent dla przyjaciółki musi być przemyślany, niezależnie od okazji. Co warto jej wręczyć? Poznaj nasze propozycje na najlepsze podarunki dla bliskiej Ci osoby. Na co zwrócić uwagę, wręczając jej prezent? Dobierz prezent odpowiedni do okazji.
Czytaj więcej -
Przepisy | 04.06.2024
Cielęcina w jarzynach – idealna na obiad
Cielęcina w jarzynach to przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Przy tym to bardzo proste danie, które przygotujesz nawet bez większej wprawy. To idealnie delikatne mięso z dodatkiem jarzyn będzie smakować wszystkim! Do przygotowania tego dania na pewno przyda Ci się garnek żeliwny, który doskonale sprawdza się do duszenia mięs i warzyw.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 04.06.2024
Jak zadbać o kieliszki do wina?
Jak zadbać o kieliszki do wina, które znajdą się w Twoim domu? Dowiedz się, jak sprawić, aby na długi czas zachowały swój blask. Dlaczego warto wybierać wysokiej jakości szkło?
Czytaj więcej -
Lifestyle | 03.06.2024
10 zasad dobrego zachowania przy stole
Jakie są zasady dobrego zachowania przy stole? Poznaj podstawowe zasady, o których warto pamiętać, gdy wybierasz się na oficjalne spotkanie. Dlaczego odpowiednie zachowanie jest istotne?
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.06.2024
Szparagi z szynką parmeńską i mozzarellą – nie tylko na obiad!
Szparagi z szynką parmeńską i mozzarellą to pomysł Adama Borowicza na przygotowanie tego pysznego, sezonowego warzywa. Sprawdź, w jaki sposób stworzyć wyjątkowe danie w dosłownie kilkanaście minut! Do przygotowania dania przyda Ci się foremka do pieczenia.
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.06.2024
Sałatka z czereśniami – jak ją zrobić?
Sałatka z czereśniami to wyśmienity pomysł na lekki, letni posiłek. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie, które weźmiesz ze sobą do pracy. Może być również serwowana jako deser. Przepis został przygotowany przez Adama Borowicza. Do jego przygotowania przydadzą Ci się akcesoria kuchenne, takie jak szpatułka, czy wygodne noże.
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.06.2024
CzekoBento – pyszny, jednoporcjowy deser
CzekoBento to pomysł Oli Tatki na pyszny, jednoporcjowy deser, który doskonale sprawdzi się na te dni, w które chcesz sprawić komuś szczególną przyjemność. Będzie idealny jako np. niespodzianka z okazji urodzin.
Czytaj więcej -
Przepisy | 03.06.2024
Czekoladowy torcik węgierski – przepis na specjalne okazje
Czekoladowy torcik węgierski wręcz rozpływa się w ustach. Pyszny krem na bazie masła oraz koniaku z rodzynkami będzie idealnym dopełnieniem czekoladowego ciasta. Możesz ozdobić go wiórkami kokosowymi, aby dodać mu struktury oraz sprawić, by pachniał jeszcze lepiej. Do przygotowania wykorzystaj wygodną formę do pieczenia.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 28.05.2024
Co kupić na 50. urodziny? Sprawdź wyjątkowe propozycje od marki Gerlach!
Co kupić na 50. urodziny dla bliskiej osoby? Sprawdź nasze wyjątkowe propozycje na tę unikatową rocznicę, którą obchodzi się przecież tylko raz w życiu. Dowiedz się, jakie produkty marki Gerlach są polecane na wyjątkowe prezenty, obok których nikt nie przejdzie obojętnie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.05.2024
Pulpeciki drobiowe – jak je przygotować?
Pulpeciki drobiowe to doskonały sposób na podanie kurczaka, szczególnie jeśli w Twoim domu są dzieci albo osoby, które mają problem z przełykaniem twardych dań. Aby je przygotować, będzie potrzebna maszynka do mielenia mięsa lub blender, a także garnek o pojemności ok. 5 l.
Czytaj więcej