Blog | Gerlach
-
Przepisy | 01.04.2025
Pasztet z mieszanego mięsa – doskonała kompozycja smaków
Pasztet z mieszanego mięsa to przede wszystkim bogactwo smaków. Połączenie różnych składników sprawia, że jest odpowiednio wilgotny i aromatyczny. Sprawdzi się doskonale na kanapki, ale nie tylko.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 01.04.2025
Przekąski na Wielkanoc – szybkie i efektowne propozycje
W te święta na Twoim stole nie może zabraknąć słodkości! Poznaj ciekawe przekąski na Wielkanoc, które umilą Ci i Twoim bliskim czas pomiędzy posiłkami. Co warto przygotować i w jaki sposób? Oto nasze propozycje i inspiracje.
Czytaj więcej -
Przepisy | 01.04.2025
Jak ugotować kaszę gryczaną na sypko?
Kasza gryczana na sypko jest naprawdę łatwa i szybka w przygotowaniu. Jeśli jednak masz kaszę gryczaną nieprażoną, najpierw będzie trzeba ją odpowiednio przygotować. To idealny dodatek do różnego rodzaju sosów, warzyw czy mięs.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 01.04.2025
Przystawka na Wielkanoc – co sprawdzi się najlepiej?
Jaka przystawka na Wielkanoc będzie najlepsza? Poznaj nasze propozycje na proste, lekkie dania, które możesz przygotować w nadchodzące święta. Na co zwrócić uwagę, wybierając składniki? Zakasaj rękawy, przygotuj garnki i bierz się do pracy!
Czytaj więcej -
Lifestyle | 01.04.2025
Sałatki na Wielkanoc – 10 najlepszych przepisów
Jakie sałatki na Wielkanoc warto przygotować? Poznaj 10 najlepszych przepisów i ciesz się najlepszymi daniami na święta. Który z nich sprawdzi się najlepiej i dlaczego warto je przygotować?
Czytaj więcej -
Lifestyle | 31.03.2025
Wielkanocne potrawy – co podać na świąteczny stół?
Jakie wielkanocne potrawy warto przygotować? Sprawdź, co podać na świąteczny stół i zainspiruj się, tworząc wyjątkową, smaczną kompozycję, która uświetni czas spędzany przy stole z najbliższymi osobami.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 28.03.2025
Jak sadzić rzeżuchę? Poznaj najlepsze sposoby!
Czy wiesz, jak sadzić rzeżuchę, by Twoja mała uprawa była jak najbardziej skuteczna? To naprawdę nie jest trudne. Dowiedz się, co to za roślina, jakie ma właściwości i potrzeby, a następnie sprawdź, jak sadzić ją krok po kroku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.03.2025
Pieczony schab ze śliwkami – jak go zrobić na obiad?
Pieczony schab ze śliwkami wymaga wyłącznie kilku składników, a mimo tego wychodzi niezwykle aromatycznie. Do jego stworzenia przygotuj żaroodporne naczynie. Doskonale sprawdzi się także żeliwna brytfanna NATUR IRON, która jest odporna na działanie wysokich temperatur. Dzięki niej praca w kuchni będzie znacznie przyjemniejsza.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 28.03.2025
Tradycje wielkanocne na świecie – poznaj najciekawsze!
Tradycje wielkanocne różnią się, zależnie od kraju. Jakie są najdziwniejsze lub najciekawsze? Poznaj je i dowiedz się więcej o tym, jak świętują ludzie na całym świecie. Zobacz, jak różnorodne są zwyczaje, które towarzyszą innym w codzienności.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.03.2025
Chłodnik szczawiowy – orzeźwiająca zielona zupa
Chłodnik szczawiowy to kolejny sposób na wykorzystanie tej wyjątkowej w smaku zieleniny. Przygotuj go na rosole z poprzedniego dnia, aby nie marnować i aby dodać zupie wyjątkowego, głębokiego smaku.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 27.03.2025
Gdzie spędzić Święta Wielkanocne w Polsce? Radzimy, gdzie wyjechać!
Święta Wielkanocne mogą być okazją do zwiedzenia ciekawych miejsc. Gdzie w Polsce warto się wybrać w tym okresie? Lepiej postawić na góry czy na morze? Jakie mogą być koszty takiego wyjazdu w 2025 roku? Dowiedz się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Czysta zupa pomidorowa – jak ją przygotować?
Czysta zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej znanych w Polsce. Lubiana przez wielu, jest prosta w przygotowaniu. Warto zrobić ją na rosole lub wywarze z warzyw z poprzedniego dnia. Staraj się nie używać gotowych baz do zup, ponieważ negatywnie wpływają one na smak ostatecznego dania.
Czytaj więcej