• Chłodnik z kwaśnego mleka – przepis na ciepłe dni

    Przepisy | 27.03.2024

    Chłodnik z kwaśnego mleka – przepis na ciepłe dni

    Chłodnik z kwaśnego mleka to odświeżające danie, które koniecznie musisz spróbować przygotować w ciepły dzień. Dodatek ogórka i świeżej zieleniny, takiej jak szczypiorek czy koperek sprawiają, że po prostu smakuje jak słoneczny lipiec. Ponadto to naprawdę łatwa w przygotowaniu zupa. Możesz ją podać w piękniej porcelanie.

    Czytaj więcej
  • 5 tradycji wielkanocnych w kuchni – co zwykle przygotowuje się na święta?

    Lifestyle | 26.03.2024

    5 tradycji wielkanocnych w kuchni – co zwykle przygotowuje się na święta?

    Poznaj 5 tradycji wielkanocnych związanych z kuchnią i gotowaniem. Ten wiosenny, świąteczny czas sprzyja tworzeniu różnorodnych, smacznych potraw i nie tylko. Sprawdź, które z tych tradycji sam kontynuujesz, a być może również poznaj nowe.

    Czytaj więcej
  • Kasza jaglana na sypko – przepis, jak ją przygotować

    Przepisy | 26.03.2024

    Kasza jaglana na sypko – przepis, jak ją przygotować

    Kasza jaglana na sypko jest idealnym dodatkiem do obiadu. Możesz podać ją do różnego rodzaju sosów, mięs i warzyw. Przygotowanie jej może jednak zająć trochę czasu. Sam proces nie wymaga przy tym szczególnej uwagi, dzięki czemu możesz w trakcie np. przygotowywać inne dania w kuchni. Do jej przygotowania przyda Ci się garnek nadający się do użytku w piekarniku.

    Czytaj więcej
  • Pstrąg z ziołami po młynarsku (Truite meunière) – obiad we francuskim stylu

    Przepisy | 25.03.2024

    Pstrąg z ziołami po młynarsku (Truite meunière) – obiad we francuskim stylu

    Pstrąg z ziołami po młynarsku to przepis na smażoną w całości rybę panierowaną w mące. To prosty przepis, jednak dodatek przypraw oraz masła sprawiają, że to naprawdę aromatyczne i smaczne danie. Warto przygotować je na rodzinny obiad, aby spróbować wyjątkowej, francuskiej kuchni. Do przygotowania dania wykorzystaj dużą, wygodną patelnię.

    Czytaj więcej
  • Kaczka duszona z kapustą – jak ją przygotować?

    Przepisy | 25.03.2024

    Kaczka duszona z kapustą – jak ją przygotować?

    Kaczka duszona z kapustą to tradycyjne, śląskie danie, które bez wątpienia będzie smakować każdemu miłośnikowi polskiej kuchni. Podana wraz z pysznym sosem oraz ziemniakami będzie stanowić idealne danie na niedzielny obiad. Przygotujesz ją w wygodnej, dużej brytfannie.

    Czytaj więcej
  • REGULAMIN KONKURSU „Świąteczne mazurki z Gerlachem”

    Aktualności | 27.03.2024

    REGULAMIN KONKURSU „Świąteczne mazurki z Gerlachem”

    Sprawdź regulamin konkursu wielkanocnego i weź w nim udział!

    Czytaj więcej
  • Kluseczki do zupy (3 rodzaje) – sprawdź przepisy!

    Przepisy | 22.03.2024

    Kluseczki do zupy (3 rodzaje) – sprawdź przepisy!

    Kluseczki do zup są łatwe w przygotowaniu, a mogą naprawdę urozmaicić każdą czystą zupę. Przygotuj z nimi rosół, barszcz, czy żur. Sprawdzą się również w zupach-krem, podbijając ich smak. Warto przygotować je samodzielnie, jako zastępstwo dla standardowego makaronu. Do stworzenia ich przyda Ci się rondelek lub garnek.

    Czytaj więcej
  • Przekładaniec truskawkowy – jak przygotować pyszny deser?

    Przepisy | 21.03.2024

    Przekładaniec truskawkowy – jak przygotować pyszny deser?

    Truskawki to ulubione owoce wielu osób. Co zaś ważne, mają zaskakująco niską kaloryczność! Są owocami sezonowymi, co oznacza, że najlepsze można znaleźć w sklepach od końcówki maja do lipca-sierpnia, zależnie od panującej za oknem pogody. Jak w tym czasie przygotować pyszny przekładaniec truskawkowy, który zachwyci Twoich bliskich?

    Czytaj więcej
  • Zupa królewska na kurczaku – sposób przygotowania

    Przepisy | 20.03.2024

    Zupa królewska na kurczaku – sposób przygotowania

    Zupa królewska na kurczaku to zabielony i zagęszczony rosół drobiowy. Jest czasochłonny, ale stosunkowo prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju uroczystości rodzinnej. Aby ją zagęścić będzie potrzebne m.in. żółtko i mąka. Podasz ją w eleganckiej porcelanie.

    Czytaj więcej
  • Naleśniki po bolońsku (Crespelle alla Bolognese) – przepis na obiad

    Przepisy | 20.03.2024

    Naleśniki po bolońsku (Crespelle alla Bolognese) – przepis na obiad

    Naleśniki po bolońsku to przepis dla miłośników włoskiej kuchni, którzy chcą spróbować czegoś innego, niż popularne spaghetti, lasagne, czy pizza. Przygotuj je na spotkanie rodzinne bądź na kolację we dwoje z najbliższą osobą. Do ich przygotowania przyda Ci się wygodna patelnia do naleśników.

    Czytaj więcej
  • Jajka sadzone z mortadelą – przepis na ciekawe śniadanie

    Przepisy | 19.03.2024

    Jajka sadzone z mortadelą – przepis na ciekawe śniadanie

    Jajka sadzone z mortadelą to przepis na śniadanie o ciekawej formie. Do jego przygotowania będą potrzebne tylko najbardziej podstawowe składniki. Przyrządzisz je naprawdę szybko, dlatego to idealny pomysł na pożywne danie przed wyjściem do pracy.

    Czytaj więcej
  • Makaron z sosem mięsno-pomidorowym – przepis na obiad

    Przepisy | 19.03.2024

    Makaron z sosem mięsno-pomidorowym – przepis na obiad

    Makaron z sosem mięsno-pomidorowym to przepis na szybki obiad dla całej rodziny. Do jego wykonania będą potrzebne podstawowe składniki, które bez najmniejszego problemu znajdziesz w sklepach, takie jak makaron, mięso wieprzowe, cebula, czy pomidory.

    Czytaj więcej