-
Przepisy, Lifestyle | 21.04.2023
Jak ugotować ziemniaki?
Ziemniaki są jednym z najbardziej uniwersalnych dodatków do dań. Istnieją różne metody ich przyrządzania, a ich wybór zależy przede wszystkim od tego, jaki smak chcesz uzyskać i z czym zostaną podane.
Czytaj więcej -
Przepisy, Lifestyle | 21.04.2023
Jak ugotować ryż?
Ryż to jeden z popularniejszych dodatków stosowanych w różnych kuchniach na całym świecie. Metodę gotowania należy wybrać pod kątem jego rodzaju i dania, które zostanie z niego przygotowane.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 21.04.2023
Do jakich dań pasuje tofu?
Tofu to rodzaj sprasowanego twarogu na bazie mleka sojowego, które zostało poddane procesowi koagulacji przy użyciu kwasu cytrynowego, siarczku magnezu, chlorku wapnia oraz chlorku magnezu.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 21.04.2023
Ile błonnika potrzebujemy każdego dnia?
Błonnik to niezbędny element naszej diety. Pomimo że nie jest trawiony przez nasz organizm i nie dostarcza nam żadnych substancji odżywczych, wpływa on znacząco na stan zdrowia. Warto więc dowiedzieć się jakie korzyści możemy czerpać przyswajając odpowiednią dawkę błonnika.
Czytaj więcej -
Aktualności | 21.04.2023
Kubki ceramiczne Designer Collection
Jesień to czas, kiedy wieczory nachodzą coraz prędzej, a świat wokół nas robi się smutny i ponury. Wraz z nadejściem jesieni, warto pomyśleć o czymś, co pozwoli rozweselić nasze wnętrza, a tym samym nas. Z myślą o tej zimnej i deszczowej porze, stworzyliśmy barwne kubki z linii Designer Collection, które uprzyjemnią Wasze spotkania przy stole, napawając optymizmem i radością.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 21.04.2023
Dieta śródziemnomorska – dlaczego warto jej spróbować?
Dieta śródziemnomorska oparta jest przede wszystkim na produktach takich jak warzywa, owoce, oliwa z oliwek, ryby i przetwory zbożowe. Są one w stanie obniżyć ryzyko wystąpienia wielu chorób, a dodatkowo delektowanie się nimi pozwolą nam poczuć się jak na wakacjach w Grecji lub we Włoszech.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Użytkowanie garnków ze stali nierdzewnej
Poniżej przedstawiamy spis porad odnośnie pielęgnacji garnków. Warto zaznajomić się z podstawowymi zasadami pielęgnacji i środkami ostrożności, aby przez wiele lat cieszyć się pięknym wyglądem naszych naczyń.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Jak gotować w szybkowarze i dlaczego warto?
Dzisiaj Świat jest bardzo zabiegany, a nam nieustannie brakuje czasu na odpoczynek, realizowanie swoich pasji, a nawet… przygotowanie prostego, zdrowego posiłku.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Rodzaje i zastosowanie sztućców
Łyżka, widelec, nóż i łyżeczka to podstawowe sztućce, które znajdują się w każdej kuchni. Używane są na co dzień i trudno się bez nich obejść. Zastawa stołowa może być jednak bardziej rozbudowana.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Jak prawidłowo nakryć do stołu? Podpowiadamy!
Elegancko nakryty stół i wachlarz sztućców mogą nieraz przyprawić o zawrót głowy. Do kilku podstawowych zasad savoir-vivre warto zastosować się także przy codziennych posiłkach, ponieważ dzięki temu zyskają one wyjątkową oprawę.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Savoir vivre dla początkujących
Reguły zachowania się przy stole nie zmieniły się od lat, chociaż dzisiaj przestrzeganie zasad savoir-vivre nie jest już tak istotne, jak kiedyś. Wyjątkiem pozostają wystawne uroczystości i spotkania biznesowe, gdzie zwraca się uwagę na etykietę. Warto jednak wiedzieć, jak robić to poprawnie, ponieważ dzięki temu na pewno zrobisz dobre wrażenie na gospodarzach.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 20.04.2023
Wigilijne dylematy, czyli jak używać sztućców do ryb?
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Niedługo rozpoczniemy świąteczne porządki, sklepy będą przepełnione ludźmi, którzy szukają idealnych podarunków dla swoich najbliższych, a w naszych mieszkaniach unosić się będzie słodki zapach pieczonych pierników. Wiele polskich rodzin oprócz wigiljnych makówek, barszczu z uszkami i kapusty z grzybami poda na stół świątecznego karpia. Prawdopodobnie w tym gronie przypadnie też spory procent osób, które jedzą ryby faktycznie "od święta".
Czytaj więcej