• Prezent na rocznicę

    Prezenty i Grawer | 21.04.2023

    Prezent na rocznicę

    Gdy zbliża się ten szczególny moment, gdy będziecie świętować kolejny rok spędzony razem, pojawia się mały dylemat. O ile znasz swojego partnera lepiej, niż ktokolwiek inny, wybór prezentu na rocznicę może okazać się nie taki prosty.

    Czytaj więcej
  • Mycie sztućców w zmywarce

    Lifestyle | 21.04.2023

    Mycie sztućców w zmywarce

    Zmywarki stały się powszechne i znajdują się niemal w każdej kuchni. Usprawniają pracę oraz pozwalają zaoszczędzić czas. Mycie sztućców w zmywarce wpływa zarówno na ich wygląd, jak i żywotność. Zanim dokonasz zakupu, upewnij się, czy są do tego przystosowane.

    Czytaj więcej
  • Prezent dla babci

    Prezenty i Grawer | 21.04.2023

    Prezent dla babci

    Znalezienie ciekawego prezentu, który spodoba się naszym babciom może okazać się nie lada wyzwaniem. Jednak nie poddawajmy się, ponieważ zasługują one na wyjątkowy podarunek - elegancki, gustowny, a zarazem praktyczny i przydatny. Naszą propozycją są sztućce marki Gerlach.

    Czytaj więcej
  • Co powinieneś widzieć o ostrzeniu noży?

    Lifestyle | 21.04.2023

    Co powinieneś widzieć o ostrzeniu noży?

    Kucharz amator czy profesjonalista – każdy z nich doskonale wie, że naostrzony nóż to podstawa. Gwarantuje on precyzyjne cięcie i nie wymaga użycia nadmiaru siły podczas krojenia. Dbając o swoje noże regularnie, zapewniasz im dłuższą żywotność, a sobie komfort i bezpieczeństwo.

    Czytaj więcej
  • Czego nie warto dodawać do smoothie?

    Lifestyle | 21.04.2023

    Czego nie warto dodawać do smoothie?

    Istnieje wiele składników, które nie nadają się do przyrządzania smoothie. Zepsują one smak, konsystencję, spowodują powstanie osadu, są nieodpowiednie dla naszej diety lub po prostu nie będą dobrze komponować się smakowo z innymi owocami lub warzywami.

    Czytaj więcej
  • Wnętrze w stylu holenderskim

    Lifestyle | 21.04.2023

    Wnętrze w stylu holenderskim

    Styl holenderski w swojej prostocie podobny jest do designu skandynawskiego, jednak wyróżniającą jego cechą jest swoista ornamentyka oraz duży ukłon w stronę tradycji, przyrody oraz ekologii.

    Czytaj więcej
  • Jak szybko przygotować ciasto na pizzę?

    Przepisy | 21.04.2023

    Jak szybko przygotować ciasto na pizzę?

    Szybki i łatwy przepis na przygotowanie ciasta do pizzy. Dodaj ulubione składniki i ciesz się wyjątkowym smakiem domowej pizzy przygotowanej własnoręcznie.

    Czytaj więcej
  • Jakie garnki kupić?

    Lifestyle | 21.04.2023

    Jakie garnki kupić?

    Wybór odpowiednich garnków nie należy do najłatwiejszych. Na rynku dostępnych jest bardzo wiele rodzajów naczyń, wykonanych z różnych materiałów. Sprzedawane są oddzielnie lub w zestawach. Jeśli chcesz podjąć dobrą i świadomą decyzję zastanów się nad budżetem, potrzebami oraz właściwościami naczyń.

    Czytaj więcej
  • Szczelne pojemniki na żywność

    Lifestyle | 21.04.2023

    Szczelne pojemniki na żywność

    Odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych jest ważne, zwłaszcza jeśli zależy Ci na tym, aby jedzenie dłużej zachowało swoją świeżość. W tym przypadku wybór pojemników jest kluczowy.

    Czytaj więcej
  • Jak ugotować bób?

    Przepisy, Lifestyle | 21.04.2023

    Jak ugotować bób?

    Bób to roślina strączkowa wykorzystywana w wielu kuchniach świata, m.in. śródziemnomorskiej. Jest zdrowy, bogaty w witaminy A i C, białko, błonnik, potas oraz żelazo. Doskonale smakuje po ugotowaniu.

    Czytaj więcej
  • Jak ugotować kukurydzę?

    Przepisy, Lifestyle | 21.04.2023

    Jak ugotować kukurydzę?

    Gotowana kukurydza to doskonała przekąska, którą można jeść przez cały rok, choć sezon przypada na koniec lata. Zawiera błonnik, białko, wiele składników mineralnych (m.in. potas, wapń, magnez, selen, cynk, jod, żelazo) oraz witamin, a wśród nich D, E, K, B.

    Czytaj więcej
  • Jak ugotować jajko na miękko?

    Przepisy, Lifestyle | 21.04.2023

    Jak ugotować jajko na miękko?

    Jajko na miękko jest idealne na śniadanie lub jako dodatek do dań obiadowych. Zawiera pełnowartościowe białko, witaminy (A, E, D, K, B) oraz składniki mineralne (w tym m.in. wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas). Chcąc osiągnąć idealną konsystencję, trzeba jednak uważać, aby nie gotowało się zbyt długo.

    Czytaj więcej