Przepisy

Blog | Gerlach

  • Piernikowe brownie – świąteczny rarytas bez mąki

    Przepisy | 17.12.2025

    Piernikowe brownie – świąteczny rarytas bez mąki

    Piernikowe brownie będzie gotowe w ciągu niespełna godziny, a jego niezwykle czekoladowy aromat na pewno szybko rozniesie się po całym Twoim domu. Sprawdź, jak je przygotować krok po kroku według przepisu Adama Borowicza. Do przygotowania tego dania przydadzą Ci się foremki do pieczenia.

    Czytaj więcej
  • Czekoladowy piernik z pomarańczą – na chłodne, świąteczne wieczory!

    Przepisy | 17.12.2025

    Czekoladowy piernik z pomarańczą – na chłodne, świąteczne wieczory!

    Czekoladowy piernik z pomarańczą to aromatyczne ciasto, które długo zachowuje świeżość. Możesz go upiec dzień przed Wigilią lub też podać go w trakcie Sylwestra. Przepis został stworzony przez Marzenę Król, a do jego wykonania przyda C i się foremka do pieczenia, np. keksówka.

    Czytaj więcej
  • Serca cielęce duszone w winie – klasyczne, pyszne i zdrowe

    Przepisy | 16.12.2025

    Serca cielęce duszone w winie – klasyczne, pyszne i zdrowe

    Serca cielęce duszone w winie to propozycja Adama Borowicza na proste, klasyczne i zdrowe danie, które zachwyci Cię smakiem. Podasz je zarówno na obiad, jak i wykwitną kolacje. Po długim duszeniu serca stają się idealnie miękkie. Do tego dania przyda Ci się głęboka patelnia.

    Czytaj więcej
  • Carbonnada flamandzka – według Adama Borowicza!

    Przepisy | 15.12.2025

    Carbonnada flamandzka – według Adama Borowicza!

    Carbonnada flamandzka to klasyczne, francusko-belgijskie danie z wołowiny duszonej w ciemnym piwie, z dużą ilością karmelizowanej cebuli. Niektórzy uznają, że to jeden z najlepszych europejskich comfort foodów. Sprawdź przepis stworzony przez Adama Borowicza. Do jego przygotowania sprawdzi Ci się żeliwny garnek.

    Czytaj więcej
  • Wegańskie rolady z fioletowymi kluskami – pomysł na kolorowy obiad

    Przepisy | 10.12.2025

    Wegańskie rolady z fioletowymi kluskami – pomysł na kolorowy obiad

    Wegańskie rolady z fioletowymi kluskami to przepis Tomka Mędrka na smaczny obiad pełen koloru i zdrowych składników. Przygotowanie go zajmie Ci ok. 2-2,5 godziny, jednak jest zdecydowanie warte poświęconego mu czasu. Wcześniej zaopatrz się w wygodną patelnię oraz garnek z grubym dnem.

    Czytaj więcej
  • Bigos pieczony w piekarniku – bez mieszania i pośpiechu

    Przepisy | 01.12.2025

    Bigos pieczony w piekarniku – bez mieszania i pośpiechu

    Bigos pieczony w piekarniku przygotowuje się powoli i najlepiej smakuje na drugi dzień. Przygotowywany bez pośpiechu i bez mieszania, ma w sobie prawdziwą esencję smaku, którą daje mu powolne pieczenie. Sprawdź przepis przygotowany we współpracy z Marzeną Król. Do przygotowania tego dania przyda Ci się duży, żeliwny garnek lub brytfanna.

    Czytaj więcej
  • Makaron z gorgonzolą – propozycja na andrzejkową ucztę!

    Przepisy | 28.11.2025

    Makaron z gorgonzolą – propozycja na andrzejkową ucztę!

    Makaron z gorgonzolą to przepis na pyszny i satysfakcjonujący obiad, który przygotujesz w kilkanaście minut. To prawdziwy comfort food, który doskonale sprawdzi się w chłodny, jesienny dzień, np. w trakcie Andrzejek. Do przygotowania dania przyda Ci się głęboka patelnia. Przepis został przygotowany we współpracy z Adamem Borowiczem.

    Czytaj więcej
  • Miękkie pierniczki – z miodem i kawą!

    Przepisy | 26.11.2025

    Miękkie pierniczki – z miodem i kawą!

    Miękkie pierniczki są pyszne i aromatyczne. Choć mogą dojrzewać, doskonale smakują również zaraz po przygotowaniu. Idealne na święta, dobrze się przechowują. Aby je stworzyć, przyda Ci się garnek oraz szpatułka.

    Czytaj więcej
  • Piernik – przepis na idealne świąteczne ciasto!

    Przepisy | 25.11.2025

    Piernik – przepis na idealne świąteczne ciasto!

    Jak upiec dobry piernik świąteczny? Sprawdź nasz przepis na idealne ciasto, które przygotujesz nawet bezpośrednio w Wigilię. Jak go zrobić krok po kroku i na co zwrócić uwagę? Zaopatrz się wcześniej w dobrej jakości formy do pieczenia.

    Czytaj więcej
  • Ogórki kiszone – przepis na zdrową przekąskę

    Przepisy | 25.11.2025

    Ogórki kiszone – przepis na zdrową przekąskę

    Jak zrobić ogórki kiszone? Sprawdź nasz przepis i zrób to krok po kroku. Czy przyda Ci się w trakcie garnek? Jak kisi się ogórki, by smakowały naprawdę wyśmienicie? Zapoznaj się też z naszymi ciekawostkami i poradami.

    Czytaj więcej
  • Cake pops – przepis: prosty pomysł na szybki deser

    Przepisy | 24.11.2025

    Cake pops – przepis: prosty pomysł na szybki deser

    Jak zrobić cake pops? Sprawdź nasz przepis na szybki deser, który może sprawdzić się również w trakcie przyjęć, nie tylko tych dla dzieci. Dowiedz się, jak zrobić to krok po kroku.

    Czytaj więcej
  • Kremowe pierogi – delikatne i rozpływające się w ustach!

    Przepisy | 19.11.2025

    Kremowe pierogi – delikatne i rozpływające się w ustach!

    Kremowe pierogi przypominają ruskie, jednak do ich przygotowania wykorzystasz nie twaróg, a serek kanapkowy. Sprawdź, jak zrobić pyszny obiad, który będzie smakować również najmłodszym. Do przygotowania tego dania przyda Ci się patelnia. Przepis powstał we współpracy z Agnieszką Dulewicz.

    Czytaj więcej