Przepisy
-
Przepisy | 19.03.2024
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym – przepis na obiad
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym to przepis na szybki obiad dla całej rodziny. Do jego wykonania będą potrzebne podstawowe składniki, które bez najmniejszego problemu znajdziesz w sklepach, takie jak makaron, mięso wieprzowe, cebula, czy pomidory.
Czytaj więcej -
Przepisy | 18.03.2024
Pomidorowy omlet po grecku – przepis na pyszne śniadanie
Pomidorowy omlet po grecku to smaczny przepis na śniadanie czy kolację. Do tego przepisu przyda się patelnia z nieprzywierającą powłoką, która sprawi, że przewracanie omleta będzie po prostu bardzo proste. Jak przygotować go krok po kroku?
Czytaj więcej -
Przepisy | 18.03.2024
Kotlety z sera żółtego – przepis, który wykona każdy
Kotlety z sera żółtego doskonale zastąpią mięso w trakcie obiadu. Są bardzo proste w przygotowaniu. Warto wybrać dość długą i szeroką kostkę sera, aby przygotować odpowiedniej wielkości „placki”. Najlepiej sprawdzi się ser żółty o ostrym smaku, jednak możesz wybrać dowolny. Nie zapomnij, aby wcześniej przygotować swoją ulubioną patelnię!
Czytaj więcej -
Przepisy | 15.03.2024
Garnek górnika – pomysł na pożywny obiad
Garnek górnika to pożywne i syte danie, które spodoba się całej Twojej rodzinie. Do jego przygotowania przyda się bulion. Możesz wykorzystać rosół, jednak jeśli nie, ten na bazie warzyw również dobrze się sprawdzi. Do zapiekania dania możesz wykorzystać np. brytfannę.
Czytaj więcej -
Przepisy | 14.03.2024
Duszona wątróbka wieprzowa – sprawdź ten przepis!
Duszona wątróbka wieprzowa to dobry pomysł na obiad. Przygotowanie jej wymaga odrobiny czasu, jednak zrobisz je szybciej, niż np. duszone mięso wołowe. Z tego powodu to dobry kompromis. Zaś jej wielowymiarowy smak będzie doskonałą odmianą od codziennych posiłków. Do jej przygotowania przyda Ci się wygodna brytfanna.
Czytaj więcej -
Przepisy | 13.03.2024
Keks świąteczny – sposób na tradycyjne ciasto według Adama Borowicza
Keks świąteczny jest pełny smaku i aromatu. Ważne jest, aby przygotować go ze składników najwyższej jakości. Dzięki temu uzyskasz najlepszy efekt końcowy. Do przygotowania tego wypieku przyda Ci się prostokątna foremka do pieczenia. Zobacz, jak go zrobić krok po kroku!
Czytaj więcej -
Przepisy | 13.03.2024
Śledzie w sosie musztardowym – przepis krok po kroku
Śledzie w sosie musztardowym będą doskonale pasować do frytek. Jeśli więc lubisz tak przyrządzone ryby, koniecznie musisz ich spróbować. Są naprawdę proste w przygotowaniu. Pamiętaj jednak, aby najpierw dokładnie wymoczyć je w wodzie, lub w mleku. Możesz użyć również mleka roślinnego. Do ich przygotowania przyda Ci się wygodna patelnia.
Czytaj więcej -
Przepisy | 13.03.2024
Hiszpańska paella – jak ją zrobić?
Hiszpańska paella to potrawa, która występuje w naprawdę wielu odmianach. W tej wersji do jej przygotowania przydadzą Ci się małże, inne jadalne mięczaki, dorsz, krewetki, kiełbasa oraz mięso z kurczaka. To naprawdę syte danie, które możesz przygotować na obiad bądź na lunch do pracy. Do jej przygotowania przyda Ci się patelnia z powłoką nieprzywierającą.
Czytaj więcej -
Przepisy | 12.03.2024
Faszerowane jajka według Adama Borowicza – idealne nie tylko na Wielkanoc!
Jajka faszerowane według Adama Borowicza świetnie sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Są pełne smaku i aromatów, a przy tym przygotowuje się je dość prosto, dlatego możesz je przygotować również np. na niedzielne, rodzinne śniadanie. Aby ugotować jajka, przyda Ci się mały lub średni garnek.
Czytaj więcej -
Przepisy | 12.03.2024
Karminadle (kotlety mielone) – jak przygotować?
Karminadle, znane również jako kotlety mielone, są popularnym daniem na całym świecie, a ich receptura może się różnić w zależności od regionu. Purée z ziemniaków jest klasycznym dodatkiem do mielonych, dodając kremowej konsystencji i bogatego smaku. Mizeria, z charakterystycznym smakiem kwaśnej śmietany i świeżego ogórka, doskonale komponuje się z mielonymi i purée z ziemniaków, dodając świeżości do dania. Do ich przygotowania przyda Ci się wygodna patelnia.
Czytaj więcej -
Przepisy | 11.03.2024
Karkówka wieprzowa z grillowanymi warzywami – sprawdź sposób Adama Borowicza!
Karkówka wieprzowa może być grillowana, pieczona lub duszona. Może być przygotowywana jako cała część mięsa lub pokrojona na mniejsze kawałki, w zależności od preferencji kulinarnych i konkretnego przepisu. Ma wiele zastosowań kulinarnych i jest popularnym składnikiem w różnorodnych potrawach, takich jak pieczeń, gulasz, dania z patelni, kebaby, czy też dania kuchni azjatyckiej. Do jej przygotowania przyda Ci się zestaw noży.
Czytaj więcej -
Przepisy | 07.03.2024
Szaszłyki jagnięce – przepis pełny smaku
Jagnięcina jest popularnym składnikiem w kuchni wielu kultur na całym świecie, szczególnie w krajach o tradycjach pasterskich. Jest typowym składnikiem wielu bałkańskich dań. Do jego przygotowania przyda Ci się wygodny zestaw noży.
Czytaj więcej