Przepisy
-
Przepisy | 10.07.2025
Wegańska fasolka na ostro – wyborna i sezonowa!
Wegańska fasolka na ostro pozwoli Ci na wykorzystanie sezonowego warzywa. Do jej stworzenia wykorzystasz patelnię z nieprzywierającą powłoką. To szybkie danie zostało opracowane przez Tomka Mędrka.
Czytaj więcej -
Przepisy | 10.07.2025
Yaki Udon z wołowiną – szybkie danie w azjatyckim stylu
Yaki Udon z wołowiną to szybkie w przygotowaniu i smaczne danie obiadowe prosto z Japonii. Do jego smażenia warto wykorzystać wok, ponieważ zapewni on najwyższy komfort pracy. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 09.07.2025
Kunafa z ricottą – wyborne ciasto na bazie sera
Kunafa z rictottą to wariacja na temat tradycyjnego dania prosto z Bliskiego Wschodu. Do jej przygotowania możesz użyć okrągłej formy do pieczenia. Pamiętaj, że tego typu wypieki idealnie komponują się z pistacjami! Przepis został stworzony we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 02.07.2025
Tarta malinowa z pistacjami – deser idealny na lato
Tarta malinowa z pistacjami to naprawdę aromatyczna propozycja. Dwie wypełniające ją, słodkie warstwy w idealny sposób łączą się, tworząc harmonijny smak. To doskonała propozycja dla Ciebie i Twoich bliskich. Do jej przygotowania przyda Ci się naczynie żaroodporne do tarty. Przepis został stworzony przez Agnieszkę Dulewicz.
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.06.2025
Kluski białe ze słodkim wytrawnym sosem – sprawdź przepis z dodatkiem gruszki!
Kluski białe ze słodkim wytrawnym sosem to delikatne ciasto ziemniaczane połączone z wyrazistym smakiem pikantnej włoskiej kiełbasy oraz słodkiej karmelizowanej gruszki. Do przygotowania dania przyda Ci się głęboka patelnia oraz szpatułka. Przepis został stworzony przez profesjonalnego kucharza, Adama Borowicza.
Czytaj więcej -
Przepisy | 25.06.2025
Faszerowana cykoria z serkiem i ogórkami – przekąska pełna smaku
Faszerowana cykoria z serkiem i ogórkami to propozycja na przekąskę pełną smaku według Adama Borowicza. Jest chrupiąca i świetnie sprawdzi się na zimną płytę lub też do serwowania w trakcie rodzinnego wieczoru filmowego. Podasz ją w eleganckiej porcelanie, np. sięgając po wygodny półmisek lub płaski talerz.
Czytaj więcej -
Przepisy | 29.05.2025
Tortilla z jajecznicą – pyszny przepis na śniadanie!
Tortilla z jajecznicą to naprawdę pyszny pomysł na śniadanie, które przygotujesz także w plenerze – nie wymaga wcale wielu narzędzi. Na dodatek jest to też forma przyjazna do spożywania w drodze. Jeśli więc masz ochotę na taki posiłek to wyciągnij patelnię i stwórz to pyszne danie. Przepis został stworzony przez Dianę i Dawida z kanału Hopdoprzodu.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.05.2025
Wegański omlet bez jajek – stwórz go na bazie soczewicy!
Wegański omlet bez jajek to doskonała propozycja na śniadanie bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Do jego wykonania przyda Ci się patelnia o średnicy 24 cm. Stworzony na bazie soczewicy, jest pełen białka i aromatu. Sprawdź przepis, który przygotował Tomek Mędrek.
Czytaj więcej -
Przepisy | 12.05.2025
Pieczonka z piekarnika w żeliwnym garnku – comfort food w najlepszym wydaniu!
Pieczonka z piekarnika w żeliwnym garnku robi się praktycznie sama, a smakuje niczym z ogniska. Przygotujesz ją w garnku z żeliwnym NATUR IRON. Dzięki temu uzyskasz szczególny smak i pełnie aromatu. Przepis został przygotowany przez Marzenę Król.
Czytaj więcej -
Przepisy | 07.05.2025
Zupa minestrone z zielonym pesto – smaki prosto z Włoch
Zupa minestrone z zielonym pesto to pomysł na szybki, lekki, ale sycący obiad. Doskonale sprawdzi się w trakcie letnich dni. Do jej przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia. Przepis powstał we współpracy z Pracownią Smaku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.05.2025
Cataplana z chourico, dorszem i owocami morza – portugalski obiad!
Cataplana z chourico, dorszem i owocami morza to danie prosto z Portugalii. Połączenie wysokiej jakości, różnorodnych składników trafia w gusta wielu smakoszy, a wbrew pozorom, jest dość proste w przygotowaniu. Do jego stworzenia wykorzystaj ostre noże.
Czytaj więcej -
Przepisy | 05.05.2025
Portugalskie babeczki budyniowe – słodkie i smaczne!
Portugalskie babeczki budyniowe, czyli pastéis de nata, to pomysł na naprawdę smaczny deser, który nie jest wcale trudny do przygotowania.
Czytaj więcej